Grand Prix-wegrace van Groot-Brittannië 1983

De Grand Prix-wegrace van Groot-Brittannië 1983 was de tiende Grand Prix van het wereldkampioenschap wegrace-seizoen 1983. De races werden verreden op 31 juli 1983 op het Silverstone circuit nabij Silverstone (Northamptonshire). Een ongeval tijdens de 500cc-race kostte het leven aan de Zwitserse coureur Peter Huber en de Noord-Ierse coureur Norman Brown. Tijdens deze Grand Prix werden de wereldtitels in de 125- en de 250cc-klasse beslist.

Officiële naamBritish Grand Prix
Land Verenigd Koninkrijk
Datum31 juli 1983
OrganisatorFIM/ACU
500 cc
Poleposition Kenny Roberts
Snelste ronde Kenny Roberts
Eerste Kenny Roberts
Tweede Freddie Spencer
Derde Randy Mamola
250 cc
Poleposition Patrick Fernandez
Snelste ronde Jacques Bolle
Eerste Jacques Bolle
Tweede Thierry Espié
Derde Christian Sarron
125 cc
Poleposition Ricardo Tormo
Snelste ronde Ángel Nieto
Eerste Ángel Nieto
Tweede Bruno Kneubühler
Derde Hans Müller
Zijspan
Poleposition Egbert Streuer/ Bernard Schnieders
Snelste ronde Egbert Streuer/ Bernard Schnieders
Eerste Egbert Streuer/ Bernard Schnieders
Tweede Alain Michel/ Claude Monchaud
Derde Derek Jones/ Brian Ayres

Algemeen

De Auto-Cycle Union had maatreglen getroffen na de vreemde training in 1982, toen er motoren van verschillende cilinderinhoud tegelijk in de baan waren, wat resulteerde in een vreselijk zwaar ongeluk waarbij Patrick Igoa, Jack Middelburg en Barry Sheene betrokken raakten. Nu kreeg elke klasse twee uur training voor zichzelf. In de hele trainingsweek brandde de zon op het circuit, maar op de racedag was het wisselvallig, waardoor de 500cc-race in twee manches werd gesplitst.

500cc-klasse

De beste start had Ron Haslam, terwijl de Yamaha van Kenny Roberts zoals gewoon slecht startte. Haslam werd meteen terechtgewezen door teamgenoot Freddie Spencer, die er samen met Randy Mamola vandoor ging. Al na enkele ronden werd Spencer gepasseerd door Mamola en de inmiddels aangesloten Roberts. Zij vormden gedrieën een kopgroepje met een flinke voorsprong op de rest van het veld. In de vijfde ronde gebeurde de aanrijding tussen Norman Brown en Peter Huber, waarna de race in de zesde ronde werd gestaakt. Er werd vervolgens met het manche-systeem gewerkt, waarbij de eerst gefishte (Roberts) 1 punt kreeg, tweede man Spencer 2 punten, Mamola 3 enzovoort. De tweede race over 23 ronden leverde dan weer dezelfde puntentelling op en bij een gelijk aantal punten telde de opgetelde racetijd van beide manches. Nu vormde zich een kopgroep van vier man: Roberts, Spencer, Mamola en Eddie Lawson, die in de eerste manche voorzichtig was begonnen omdat hij niet gewend was om op een enigszins vochtige baan te rijden. Al vroeg brak deze groep en gingen Spencer en Roberts ervandoor, maar Spencer kon niet bij Roberts blijven en viel terug, zodat de vechtende Lawson en Mamola weer bij hem kwamen. Daardoor ontstond een mooi gevecht om de tweede plaats, dat op de finish beslist werd in het voordeel van Lawson, voor Mamola en Spencer. Er moest nu een rekensom gemaakt worden, want na twee manches had Roberts 2 punten, maar zowel Mamola, Lawson als Spencer hadden 6 punten. Na het optellen van de tijden bleek Spencer uiteindelijk met 0,09 seconden tweede te zijn, Mamola derde en Lawson vierde. Hierdoor behield Spencer een voorsprong van twee punten in het kampioenschap.

Uitslag 500cc-klasse

Ongeluk van Norman Brown en Peter Huber
In de vijfde ronde ging de Suzuki van Norman Brown stuk op Hangar Straight bij het aansturen van Stowe Corner. Hij stak zijn hand omhoog om de achteropkomende rijders te waarschuwen en bleef uiterst links rijden. Daarmee reed hij wel op de ideale lijn, maar dat was op het enorm brede circuit geen probleem. Bij het uitkomen van de bocht week Brown echter van zijn lijn af (waarschijnlijk om de ideale lijn te verlaten en aan de binnenkant van de baan te gaan rijden), maar daardoor moesten zijn achtervolgers hem plotseling ontwijken. Dat lukte Rob Punt nog net, maar Peter Huber reed achter op de machine van Brown, die ter plaatse overleed. Huber kreeg onderweg naar het ziekenhuis een hartstilstand en overleed eveneens.
Verwarring over vlaggen
Na het ongeval, waarbij Huber en Brown nog op de baan lagen, ontstond er een enorme verwarring, die de ACU ook veel (onterechte) kritiek opleverde. Een aantal coureurs (Roberts, Spencer en Mamola) reed gewoon door, terwijl anderen onder aanvoering van Barry Sheene de pit binnenreden. BBC-presentator Murray Walker vond dat de coureurs verantwoordelijk hadden gehandeld door op eigen initiatief de race te stoppen en zelfs een week later noemde het motorblad Moto 73 wedstrijdleider Vernon Cooper "te oud voor een dergelijke verantwoordelijke functie". Feit was echter dat de baanposten de gekruiste olievlag en gele vlag hadden getoond, hetgeen betekende dat de wedstrijd werd gestaakt. Sheene verklaarde dat ook meteen in een interview: "ik ben gestopt omdat de gekruiste vlaggen werden getoond. Daar zijn ze immers voor". Het betekende wel dat de Amerikaanse rijders, waarvan Roberts toch al dertien jaar GP's reed, de regels niet kenden.
Suzuki
Na afloop van de Belgische Grand Prix stond het door HB-gesponsorde team van Suzuki er slecht voor. De Britse tak (Heron-Suzuki-GB), dat ook de zorg voor Toni Mang had, was al het hele seizoen aangewezen op Randy Mamola, want Mang had in de winter voor het raceseizoen een knieblessure opgelopen bij het skiën en had nog geen enkele race gereden. De Italiaanse tak (HB-Gallina-Suzuki) had zelfs geen enkele fitte coureur meer. Loris Reggiani was herstellende van een zware blessure en Franco Uncini had een zwaar ongeval tijdens de TT van Assen gehad. Door de pauze van drie weken tot de Britse GP konden er wel plannen gemaakt worden, waarbij het vooral ging om het vinden van een vervanger voor Uncini. De Britten wilden diens motorfietsen ter beschikking stellen aan Barry Sheene, de Italianen hadden een voorkeur voor de Zwitser Sergio Pellandini. De fabriek moest echter de beslissing nemen en daar was Sheene niet populair. Zij kozen Boet van Dulmen, die het fabrieksmateriaal van 1983 kreeg, terwijl Pellandini ook fabrieksmateriaal kreeg, maar dat was een jaar oud. HB sponsorde wel nog twee privérijders: Rob McElnea en Barry Sheene. De drie weken pauze waren wel lang genoeg om zowel Toni Mang als Loris Reggiani weer fit genoeg te krijgen. Voor Toni Mang was de Britse Grand Prix niet alleen zijn eerste van het seizoen, het was ook zijn eerste 500cc-Grand Prix.

Volgens de officiële lezing van Suzuki was de verdeling van de motorfietsen als volgt:

  • Randy Mamola had de laatste versie van de fabrieksracer van 1983
  • Loris Reggiani en Boet van Dulmen een oudere versie uit 1983
  • Toni Mang en Barry Sheene machines uit 1982 met eigen frames
  • Sergio Pellandini een RG 500 Gamma uit 1982
  • Rob McElnea een aangepaste RG 500 Gamma productieracer.

Van deze lezing klopte echter niet veel. Roberto Gallina had immers de beschikking over de fabrieksracers van Franco Uncini, die eigenlijk naar Boet van Dulmen zouden gaan, maar hij zette zijn zin door en gaf ze aan Pellandini. Zo kwam Boet van Dulmen met een samenraapsel van een 1982 machine, op het laatste moment opgebouwd uit onderdelen van een XR 30 en een XR 45. Daar kon hij geen vuist mee maken en uiteindelijk kon hij zich met zijn eigen privé-Suzuki met Bakker-frame nog net als 26e kwalificeren voor de race.

Pos Coureur Merk Tijd Grid Punten
1 Kenny Roberts Marlboro-Yamaha 42"19'07 1 15
2 Freddie Spencer HRC-Honda + 4'11 2 12
3 Randy Mamola HB-Suzuki + 4'20 3 10
4 Eddie Lawson Marlboro-Yamaha + 8'37 4 8
5 Marc Fontan Sonauto-Yamaha + 30'75 5 6
6 Takazumi Katayama HRC-Honda + 31'48 7 5
7 Ron Haslam HRC-Honda + 41'25 6 4
8 Boet van Dulmen Bakker-Suzuki + 1"13'91 26 3
9 Barry Sheene HB-Suzuki + 1"13'92 19 2
10 Paul Lewis Suzuki + 1"26'65 1
11 Keith Huewen Suzuki
12 Toni Mang HB-Suzuki 10
13 Chris Guy Suzuki
14 Mark Salle Suzuki
15 Kevin Wrettom Suzuki
16 Wayne Gardner Honda 9
17 Steve Henshaw Suzuki
18 Franck Gross Honda
19 Alan Irwin Suzuki
20 Rob Punt Suzuki 39
21 Con Law Suzuki
22 Peter Sjöström Suzuki
23 Maurizio Massimiani Honda
24 Philippe Coulon Suzuki
DNF Marco Lucchinelli HRC-Honda
DNF Jack Middelburg Honda Vastloper 11
DNF Sergio Pellandini HB-Suzuki Val[3] 8
DNF Wolfgang von Muralt Suzuki
DNF Leandro Beccheroni Suzuki
DNF Virginio Ferrari Cagiva
DNF Loris Reggiani HB-Gallina-Suzuki
DNF Norman Brown Suzuki Ongeluk (†)
DNF Peter Huber Suzuki
DNF Steve Parrish Yamaha
DNF Didier de Radiguès Honda
DNF Gary Lingham Suzuki
DNF Dave Dean Suzuki
DNF Rob McElnea HB-Suzuki
DNQ Franco Uncini HB-Gallina-Suzuki Blessure
DNQ Raymond Roche Honda Afwezig[4]
DNQ Gianni Pelletier Honda
DNQ Fabio Biliotti Honda
DNQ Marco Greco Suzuki
DNQ Jon Ekerold Suzuki
DNQ Corrado Tuzzi Suzuki
DNQ Bent Slydal Suzuki
DNQ Andreas Hofmann Suzuki
DNQ Dennis Ireland Suzuki

Top tien tussenstand 500cc-klasse

Pos.CoureurMerkPtn.
1 Freddie SpencerHRC-Honda117
2 Kenny RobertsMarlboro-Yamaha115
3 Randy MamolaHB-Suzuki80
4 Takazumi KatayamaHRC-Honda67
5 Eddie LawsonMarlboro-Yamaha62
6 Marc FontanSonauto-Yamaha49
7 Marco LucchinelliHRC-Honda35
8 Franco UnciniHB-Gallina-Suzuki30
9 Ron HaslamHRC-Honda27
10 Raymond RocheHonda17

250cc-klasse

Carlos Lavado had maar één opdracht: Vóór Didier de Radiguès finishen, want zelfs met één punt verschil zou zijn wereldtitel zeker zijn. De training was al vreselijk spannend, want het hele startveld van 53 rijders stond binnen 2½ seconde, met Patrick Fernandez op poleposition. Nadat Martin Wimmer even had geprobeerd alleen weg te komen ontstond er weer een enorme kopgroep: Jacques Bolle, Thierry Espié, Patrick Fernandez, Teruo Fukuda, Carlos Lavado, Didier de Radiguès, Thierry Rapicault, Reinhold Roth, Christian Sarron en Martin Wimmer. De hele race wisselden de posities in deze groep en tot de laatste meter bleef het spannend. Espié stuurde als eerste de laatste bocht (Woodcote) in, maar werd binnendoor gepasseerd door Bolle, die zijn eerste Grand Prix won, maar ook de eerste Grand Prix voor Pernod. Lavado werd vierde, maar dat was ver voor De Radiguès en daarmee haalde hij de wereldtitel binnen.

Uitslag 250cc-klasse

Pos Coureur Merk Tijd Grid Punten
1 Jacques Bolle Pernod 38"22'29 10 15
2 Thierry Espié Chevallier-Yamaha + 0'17 5 12
3 Christian Sarron Sonauto-Yamaha + 0'29 6 10
4 Carlos Lavado Venemotos-Yamaha + 0'31 4 8
5 Martin Wimmer Mitsui-Yamaha + 0'40 2 6
6 Reinhold Roth Fath-Yamaha + 1'62 7 5
7 Teruo Fukuda Yamaha + 1'82 4
8 Thierry Rapicault Sonauto-Yamaha + 1'82 3
9 Didier de Radiguès Chevallier-Yamaha + 2'66 3 2
10 Graeme McGregor Bartol + 20'27 1
11 Carlos Cardús JJ Cobas-Rotax + 37'70
12 Harald Eckl Yamaha + 37'88
13 Herbert Bessendörfer Yamaha + 38'00
14 Alan Carter Yamaha + 38'28
15 Alan North Yamaha
16 Iván Palazzese Venemotos-Yamaha + 38'59
17 Paul Tinker[5] Mitsui-Yamaha + 38'67 9
18 Jean-Michel Mattioli Yamaha + 39'87
19 Donnie McLeod Yamaha + 41'57
20 Graham Young Waddon-Rotax + 41'57
21 Jean-Louis Guignabodet Rotax + 43'59
22 Tony Head Armstrong-Rotax + 58'63
23 Chris Oldfield Armstrong-Rotax + 59'83
24 Andy Watts EMC-Rotax + 1"21'06
25 Kiyotaka Sakai Yamaha + 1"34'36
26 Con Law EMC-Rotax + 1"35'28
27 Bruno Lüscher Yamaha + 1 ronde
28 Peter Looijesteijn Waddon-Rotax + 1 ronde 36
29 Éric Saul Rotax + 1 ronde
30 Edwin Weibel Yamaha + 1 ronde
DNF Hervé Guilleux Kawasaki Val
DNF Patrick Fernandez Yamaha Uitlaat 1
DNF Roland Freymond Armstrong-Rotax
DNF Jean-Marc Toffolo Morena-Rotax
DNF Christian Estrosi Pernod
DNF Bernard Fau[6] Chevallier-Yamaha
DNF Jean-Louis Tournadre Sonauto-Yamaha 8
DNF Eilert Lundstedt Yamaha
DNF Siegfried Minich Rotax
DNF Mar Schouten Waddon-Rotax 32
DNF René Delaby Armstrong-Rotax
DNQ Manfred Herweh Real-Rotax Blessure[7]
DNQ Donnie Robinson Mitsui-Yamaha Blessure
DNQ Jean-François Baldé Chevallier-Yamaha Blessure
DNQ Jacques Cornu Hostettler-Yamaha Afwezig[4]
DNQ Guy Bertin MBA Afwezig[4]
DNS Sito Pons JJ Cobas-Rotax Blessure

Top tien tussenstand 250cc-klasse

Pos.CoureurMerkPtn.
1 Carlos Lavado (wereldkampioen)Venemotos-Yamaha90
2 Didier de RadiguèsChevallier-Yamaha65
3 Christian SarronSonauto-Yamaha58
4 Thierry EspiéChevallier-Yamaha55
5 Hervé GuilleuxKawasaki51
6 Martin WimmerMitsui-Yamaha44
7 Manfred HerwehReal-Rotax40
8 Jean-François BaldéChevallier-Yamaha32
Jacques CornuHostettler-Yamaha
10 Patrick FernandezBimota-Bartol/Yamaha26

125cc-klasse

Door het uitvallen van Eugenio Lazzarini, die zeer waarschijnlijk ook niet in de Zweedse GP zou starten, had Ángel Nieto plotseling aan een derde plaats genoeg om wereldkampioen te worden. Tijdens de trainingen had hij zich vooral beziggehouden met het wegwijs maken van teamgenoot Fausto Gresini, die het circuit nog niet kende. Erich Klein had de beste start, maar viel al in de tweede ronde, waardoor Ricardo Tormo aan de leiding kwam. Nieto, Pier Paolo Bianchi en August Auinger hadden een slechte start; de kopgroep bestond naast Tormo uit Hans Müller, Bruno Kneubühler en Willy Pérez. Nieto vond aansluiting bij deze groep, maar bemoeide zich voorlopig niet met de strijd om de posities. Pas in de laatste ronde nam hij de leiding over en won hij de race met slechts 0,1 seconde voorsprong op Kneubühler.

Uitslag 125cc-klasse

Pos Coureur Merk Tijd Grid Punten
1 Ángel Nieto Garelli 33"52'34 5 15
2 Bruno Kneubühler MBA + 0'11 3 12
3 Hans Müller Seel-MBA + 0'22 9 10
4 Willy Pérez MBA + 1'25 7 8
5 August Auinger MBA + 12'38 4 6
6 Fausto Gresini Garelli + 32'83 8 5
7 Jean-Claude Selini MBA + 33'06 4
8 Henk van Kessel MBA + 34'35 15 3
9 Maurizio Vitali MBA + 34'53 2
10 Pierluigi Aldrovandi MBA + 46'64 1
11 Gerhard Waibel Seel-MBA + 47'45
12 Olivier Liegeois Sanvenero + 47'88
13 Pier Paolo Bianchi Sanvenero + 47'91 2
14 Anton Straver MBA + 54'91 20
15 Helmut Lichtenberg MBA + 1"08'93
16 Peter Sommer MBA + 1 ronde
17 Robin Appleyard MBA + 1 ronde
18 Janez Pintar MBA + 1 ronde
19 Tony Smith MBA + 1 ronde
20 Willem Heykoop Sanvenero + 1 ronde 14
21 Werner Schmied Sanvenero + 1 ronde
22 Chris Leah MBA + 1 ronde
23 Thomas Møller-Pedersen MBA + 1 ronde
24 Robert Hmeljak MBA + 2 ronden
DNF Ricardo Tormo MBA Vastloper 1
DNF Johnny Wickström MBA
DNF Stefano Caracchi MBA
DNF Lucio Pietroniro MBA 10
DNF Erich Klein MBA Val 6
DNF Libero Piccirillo MBA
DNF Hugo Vignetti MBA
DNF Jacky Hutteau MBA
DNF Bady Hassaine MBA
DNF Paul Bordes MBA
DNS Per-Edvard Carlsson MBA
DNS Alfred Waibel Real
DNQ Stefan Dörflinger MBA Blessure[8]
DNQ Eugenio Lazzarini Garelli Blessure[9]
DNS Giuseppe Ascareggi MBA

Top tien tussenstand 125cc-klasse

Pos.CoureurMerkPtn.
1 Ángel Nieto (wereldkampioen)Garelli102
2 Eugenio LazzariniGarelli67
3 Bruno KneubühlerMBA61
4 Ricardo TormoMBA46
5 Maurizio VitaliMBA43
6 Johnny WickströmMBA34
7 Pier Paolo BianchiSanvenero30
8 Hans MüllerSeel-MBA26
9 Fausto GresiniMBA/Garelli25
10 Jean-Claude SeliniMBA20

Zijspanklasse

Rolf Biland deed er in de trainingen alles aan om de snelste tijd van Egbert Streuer te verbeteren. Uiteindelijk monteerde hij zelfs speciale kwalificatiebanden, maar hij verdrong Streuer niet van de poleposition. Streuer startte echter zeer slecht en zo kwam Biland na de eerste ronde als eerste door, voor Derek Jones en Alain Michel. Na vijf ronden zakte Biland terug naar de derde plaats, naar later bleek omdat zijn motor onvoldoende toeren maakte. Michel leidde nu voor Jones, maar in de 17e ronde sloot Streuer eindelijk aan bij de kopgroep en nam hij de leiding in de race over. Michel zag meteen in dat het volgen van Streuer zinloos was en stelde zich tevreden met de tweede plaats. Biland was toen vijfde, maar vlak voor de finish nam hij de vierde plaats over van Steve Webster.

Uitslag zijspanklasse

Pos Coureur Bakkenist Merk Tijd Grid Punten
1 Egbert Streuer Bernard Schnieders LCR-Yamaha 31"42'39 1 15
2 Alain Michel Claude Monchaud Krauser-LCR-Yamaha 31"45'35 3 12
3 Derek Jones Brian Ayres LCR-Yamaha 31"50'09 4 10
4 Rolf Biland Kurt Waltisperg Krauser-LCR-Yamaha 31"15'02 2 8
5 Steve Webster Tony Hewitt Yamaha 32"15'13 6
6 Werner Schwärzel Andreas Huber Krauser-Seymaz-Yamaha 6 5
7 Masato Kumano Kunio Takeshima LCR-Yamaha 5 4
8 Wolfgang Stropek Hans-Peter Demling LCR-Yamaha 8 3
9 Keith Cousins Phil Hookham Yamaha 2
10 Hans Hügli Karl Paul Seymaz-Yamaha 9 1

Top tien tussenstand zijspanklasse

Pos.CoureurBakkenistMerkPtn.
1 Rolf Biland Kurt WaltispergKrauser-LCR-Yamaha68
2 Egbert Streuer Bernard SchniedersLCR-Yamaha52
3 Werner Schwärzel Andreas HuberKrauser-Seymaz-Yamaha47
4 Alain Michel Claude MonchaudKrauser-LCR-Yamaha39
5 Masato Kumano Kunio TakeshimaLCR-Yamaha30
6 Trevor Ireson Ashley Wooller en
Donnie Williams
Ireson-Yamaha20
Derek Jones Brian AyresLCR-Yamaha
8 Theo van Kempen Geral de HaasLCR-Yamaha16
9 Frank Wrathall Phil SpendloveSeymaz-Yamaha14
10 Mick Barton Simon BirchallWindle-Yamaha13
Alfred Zurbrügg Martin ZurbrüggSeymaz-Yamaha

Trivia

Boze wereldkampioen

Carlos Lavado was weliswaar wereldkampioen 250 cc geworden, maar hij was er zelf van overtuigd dat hij in de race als derde was geëindigd en wilde op het erepodium plaatsnemen. Hij werd door de organisatie weggestuurd en zo liep een woedende wereldkampioen door het rennerskwartier.

Snelle leerling

Eddie Lawson was geen liefhebber van natte circuits. In de Verenigde Staten werden races immers bij de minste regenval gestaakt en hij was natte banen dan ook niet gewend. In Silverstone liet hij echter zien hoe snel hij van anderen kon leren. Tijdens de training had hij van teamgenoot Kenny Roberts al een aantal ronde les gehad in de juiste lijnen en de rempunten. Tijdens de eerste manche, toen de baan vochtig was, durfde hij niet bij de kopgroep aan te sluiten omdat hij geen idee had hoever hij kon gaan op zijn slicks. Hij keek echter naar de rijders om hem heen en besloot dat hij hetzelfde moest kunnen. Zo werd hij in die manche vierde. In de tweede manche was het ook vochtig, maar nu was Lawson al volleerd en hij reed gedecideerd naar de tweede plaats.

Vorige race:
Grand Prix-wegrace van België 1983
FIM wereldkampioenschap wegrace
35e seizoen (1983)
Volgende race:
Grand Prix-wegrace van Zweden 1983

Vorige race:
Grand Prix-wegrace van Groot-Brittannië 1982
Grand Prix-wegrace van Groot-Brittannië Volgende race:
Grand Prix-wegrace van Groot-Brittannië 1984
1989:JAP · AUS · VST · SPA · NAT · DUI · OOS · JOE · NED · BEL · FRA · GBR · ZWE · TSL · BRA
1988:JAP · VST · SPA · POR · NAT · DUI · OOS · NED · BEL · JOE · FRA · GBR · ZWE · TSL · BRA
1987:JAP · SPA · DUI · NAT · OOS · JOE · NED · FRA · GBR · ZWE · TSL · SMR · POR · BRA · ARG
1986:SPA · NAT · DUI · OOS · JOE · NED · BEL · FRA · GBR · ZWE · SMR · BAD
1985:ZAF · SPA · DUI · NAT · OOS · JOE · NED · BEL · FRA · GBR · ZWE · SMR
1984:ZAF · NAT · SPA · OOS · DUI · FRA · JOE · NED · BEL · GBR · ZWE · SMR
1983:ZAF · FRA · NAT · DUI · SPA · OOS · JOE · NED · BEL · GBR · ZWE · SMR
1982:ARG · OOS · FRA · SPA · NAT · NED · BEL · JOE · GBR · ZWE · FIN · TSL · SMR · DUI
1981:ARG · OOS · DUI · NAT · FRA · SPA · JOE · NED · BEL · SMR · GBR · FIN · ZWE · TSL
1980:NAT · SPA · FRA · JOE · NED · BEL · FIN · GBR · TSL · DUI
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.