Nationale Vergadering (Azerbeidzjan)

De Nationale Vergadering van de Republiek Azerbeidzjan (Azerbeidzjaans: Azərbaycan Respublikasının Milli Məclisi of kortweg Milli Məclis) is het parlement van de Republiek Azerbeidzjan. Het parlement is gevestigd in de hoofdstad Bakoe. De Nationale Vergadering is een eenkamerparlement met 125 leden waaronder een voorzitter die volgens een meerderheidsstelsel worden gekozen. De huidige voorzitter is Ogtay Asadov van de regerende Nieuw Azerbeidzjanpartij. Parlementsverkiezingen worden om de vijf jaar gehouden, meer bepaald op de eerste zondag van november. De laatste verkiezingen zijn op 7 november 2010 gehouden.

Logo

De Nieuw Azerbeidzjan Partij en onafhankelijke aanhangers van de heersende regering sinds 1993 beschikken momenteel bijna over alle 125 parlementszetels. Bij de parlementsverkiezingen op 7 november 2010 wisten de oppositiepartijen, Musavat en de Azerbeidzjaanse Volksfrontpartij, geen enkele zetel te winnen. Europese observators vonden tal van onregelmatigheden in de aanloop naar de verkiezingen en op de verkiezingsdag, maar dit werd niet verder onderzocht.[1]

Verwijzing

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.