Federatieraad van Rusland

De Russische Federatieraad (Russisch: Совет Федерации, Sovjet Federatsii) is het hogerhuis van de Federatieve Vergadering van Rusland (het parlement van de Russische Federatie), volgens de Grondwet van de Russische Federatie uit 1993. Elk van de 85 federale deelgebieden van Rusland, bestaande uit 22 republieken, 46 oblasten, 9 krajs, 3 federale steden, 4 autonome districten en een autonome oblast (stand 2007) zenden twee senatoren naar de Raad, zodat er in de Raad 170 senatoren zitten. De huidige voorzitter is Valentina Matviejenko (sinds 2011).

De Raad houdt zijn vergaderingen in het hoofdgebouw aan de oelitsa Bolsjaja Dmitrovka in Moskou, waar vroeger de Sovjet-Staatsbouwdienst gehuisvest was, en heeft ook kantoren en commissieruimtes op de Novyj Arbat in Moskou. De twee kamers van de Federatieve Vergadering zijn fysiek gescheiden: de Staatsdoema zetelt in een ander deel van Moskou.

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.