Nederland in de Fed Cup

Nederland is sinds 1963 actief in de Fed Cup, tennistoernooi voor vrouwelijke landenteams dat sinds 1963 elk jaar wordt gehouden.

Nederland speelde twee keer een finale. In 1968 verloor het in Frankrijk met 0-3 van Australië en in 1997 verloor Oranje thuis in de Brabanthallen te 's-Hertogenbosch met 1-4 van Frankrijk.

Recente geschiedenis

2007

In april 2007 speelde Oranje in de regionale groep I in Bulgarije een toernooi met 16 landen waarvan de beste twee in aanmerking kwamen voor promotie naar de Wereldgroep II. Dit was ook het doel van het team, maar blessures van Elise Tamaëla en Michaëlla Krajicek leidden er zelfs toe dat er gespeeld moest worden om degradatie naar groep 2 te voorkomen. Dit lukte, waardoor Nederland zich handhaafde. Het team bestond, naast Krajicek en Tamaëla, uit Nicole Thijssen en Pauline Wong.

2008

Eind januari, begin februari speelde Nederland in de regionale groep I in Hongarije een toernooi met 15 landen. De beste twee kwamen in aanmerking voor promotie, de slechtste twee degradeerden. Door een blessure kwam Michaëlla Krajicek, de nummer 33 van de wereld, niet in actie. Het team bestond uit Nicole Thijssen, Pauline Wong, Arantxa Rus en Renée Reinhard. Na winst op Luxemburg, Portugal en Bulgarije haalde Oranje de laatste vier. In de slotwedstrijd was Servië de tegenstander. Arantxa Rus en Renée Reinhard maakten het de Servische wereldtoppers Ana Ivanović (nr. 2 van de wereld) en Jelena Janković (nr. 4) lastig, maar moesten uiteindelijk het onderspit delven. Hierdoor bleef Nederland in de regionale groep I.

2009

Nederland speelde in groep 1 van de Europees/Afrikaanse zone waarin 15 landen uitkwamen. Het was in een groep van 4 landen geplaatst. De groepswinnaars maakten kans op promotie, de nummers laatst op degradatie. Nederland won de eerste wedstrijd maar verloor de twee andere groepswedstrijden. Hiermee eindigde het op de tweede plaats in de groep. Dit betekent dat Nederland ook in 2010 in de regionale groep 1 speelt. Het team werd gevormd door Arantxa Rus, Nicole Thijssen, Michelle Gerards en Pauline Wong.

2010

Nederland speelde in groep 1 van de Europees/Afrikaanse zone waarin 16 landen uitkwamen. Nederland zat samen met Slovenië, Israël en Bulgarije in een groep. Van de eerste werd met 2-1 verloren en van de laatste 2 gewonnen met respectievelijk 3-0 en 2-1. Daarna werd tegen Groot-Brittannië met 2-1 gewonnen om gedeeld 5de te worden in de zone. Door dit resultaat speelt Nederland volgend jaar weer in groep 1 van de Europees/Afrikaanse zone. Het team bestond uit Arantxa Rus, Chayenne Ewijk, Nicole Thijssen en Richèl Hogenkamp.

2011

Nederland werd voor het toernooi in Israël geloot in poule D samen met Letland, Hongarije en Roemenië. Nederland speelde met het, volgens de wereldranking, sterkst mogelijke team. Michaëlla Krajicek (WTA-150) stelde zich voor het eerst sinds lange tijd weer beschikbaar. Arantxa Rus (WTA-111), Kiki Bertens (WTA-213) en Richèl Hogenkamp (WTA-251) maakten eveneens deel uit van het team. De eerste wedstrijd werd van het op papier sterkere Roemenië gewonnen. Ook de tweede wedstrijd, tegen Hongarije, werd gewonnen waarmee Nederland zich verzekerde van de groepswinst, ongeacht het resultaat in de laatste wedstrijd. De laatste groepswedstrijd tegen Letland werd vrij eenvoudig gewonnen. De beslissende wedstrijd werd echter van Zwitserland verloren waardoor het werd uitgeschakeld voor de promotiewedstrijd in april. Nederland speelt daardoor in 2012 opnieuw in de regionale groep 1.

2012

Net als een jaar eerder werd het toernooi met de 15 landen uit groep 1 gespeeld in Israël. Nederland speelde in groep C achtereenvolgens tegen het gastheerland, het Verenigd Koninkrijk en Portugal. Alle wedstrijden werden met 2-1 verloren waardoor Nederland op de laatste plaats eindigde en tegen Estland moest spelen om degradatie te voorkomen. Die wedstrijd werd met 2-1 gewonnen waardoor Nederland in 2013 opnieuw speelt in de regionale groep 1. Voor het team kwamen Michaëlla Krajicek (WTA-79), Bibiane Schoofs (WTA-156), Kiki Bertens (WTA-169) en Demi Schuurs (WTA-1107) in actie.

2013

Ook in 2013 speelde Nederland het toernooi met de 16 landen uit groep 1 in Israël. Nederland speelde in groep D achtereenvolgens tegen Bulgarije, Slovenië en Luxemburg. De eerste wedstrijd werd verloren, de overige twee gewonnen waarmee de tweede plaats in de groep werd bereikt en Nederland niet promoveerde en niet degradeerde. Op de slotdag werd nog tegen Hongarije gespeeld. Het verlies betekende dat Nederland gedeeld zevende eindigde. Voor het team kwamen Arantxa Rus (WTA-85), Richèl Hogenkamp (WTA-214), Bibiane Schoofs (WTA-230) en Angelique van der Meet (WTA-274) in actie.

2014

Dit was de vijftiende editie op rij waarin Nederland uitkwam in groep 1 van de Europees/Afrikaanse zone. Nederland werd voor het toernooi in Hongarije geloot in poule A samen met België, Kroatië en Luxemburg. Nederland speelde met het, volgens de wereldranking, sterkst mogelijke team. Michaëlla Krajicek (WTA-276), Kiki Bertens (WTA-124) en Richèl Hogenkamp (WTA-251) maakten deel uit van het team. De eerste wedstrijd werd van Kroatië gewonnen. Ook de tweede wedstrijd, tegen België, werd gewonnen waarmee Nederland zich verzekerde van de groepswinst, ongeacht het resultaat in de laatste wedstrijd. De laatste groepswedstrijd tegen Luxemburg werd vrij eenvoudig gewonnen. De beslissende wedstrijd werd gewonnen van Wit-Rusland waardoor Nederland zich plaatste voor de promotiewedstrijd tegen Japan in april 2014. Deze werd met 3-2 in eigen land gewonnen waardoor het team promoveerde naar de Wereldgroep 2 waar het in 1999 uit degradeerde.

2015

Nederland speelde na vijftien jaar in de regionale groep 1 terug in Wereldgroep II. Oranje won tijdens de eerste ronde in februari in Apeldoorn van Slowakije. Het team speelde in april in 's-Hertogenbosch tegen Australië om promotie naar Wereldgroep I. Hoewel de statistieken in het voordeel van Australië wezen (van de negen eerdere ontmoetingen hadden zij er acht gewonnen), wisten de Nederlandse dames bij vier van de vijf rubbers de zege te grijpen. Daarmee promoveerden zij naar Wereldgroep I in 2016. Kiki Bertens won haar beide enkelspelpartijen. Het Nederlandse team bestond uit Kiki Bertens (WTA-86), Richèl Hogenkamp (WTA-124), Arantxa Rus (WTA-217) en Michaëlla Krajicek (WTA-441), onder leiding van captain Paul Haarhuis.

2016

Nederland speelde voor het eerst sinds 1998 terug in Wereldgroep I. In de eerste ronde bestond het Nederlandse team uit Kiki Bertens (WTA-106), Richèl Hogenkamp (WTA-141), Cindy Burger (WTA-185) en Arantxa Rus (WTA-287). De Nederlandse dames wisten in februari in Moskou de thuisspelende Russinnen te overrompelen – zij wonnen alle drie gespeelde enkelspelpartijen: Bertens versloeg zowel Jekaterina Makarova als Svetlana Koeznetsova; Hogenkamp zegevierde over Koeznetsova in een vier uur durende driesetter (de langste rubber ooit in de Fed Cup gespeeld).[1] In de halve finale werd in en tegen Frankrijk met 2-3 verloren. In het beslissende dubbelspel verloren Bertens en Hogenkamp van Garcia en Mladenovic. Bertens won van dezelfde speelsters beide enkelspelen. Hogenkamp verloor haar enkelspel van Mladenovic en Arantxa Rus verloor van Garcia. Met het bereiken van de halve finale bleef Nederland in de Wereldgroep I.

2017

Nederland speelde voor de tweede keer op rij in Wereldgroep I. Het Nederlandse team bestond in de eerste ronde uit Kiki Bertens (WTA-24), Cindy Burger (WTA-137), Arantxa Rus (WTA-176) en Michaëlla Krajicek (WTA-253). De ontmoeting met en in Wit-Rusland werd met 1-4 verloren. Voor de degradatiewedstrijd tegen Slowakije stonden opgesteld: Kiki Bertens (WTA-20), Richèl Hogenkamp (WTA-136), Cindy Burger (WTA-157) en Arantxa Rus (WTA-184). Door de Slowaakse dames in Bratislava met 3-2 te verslaan, bleef het Nederlandse team opnieuw op het hoogste niveau.

2018

Nederland speelde voor de derde keer op rij in Wereldgroep I. In de eerste ronde speelde het Nederlandse team uit tegen de Verenigde Staten. Nederland werd vertegenwoordigd door Richèl Hogenkamp (WTA-108), Arantxa Rus (WTA-124), Lesley Kerkhove (WTA-165) en Demi Schuurs (WTA-32 in dubbelspel). Na drie verloren enkelspelpartijen mocht de ploeg nog wel een overwinning in het dubbelspel meenemen. Nederland speelde in april tegen Australië om behoud in Wereldgroep I. In actie kwamen Lesley Kerkhove (WTA-187) die de enige partijwinst voor haar rekening nam, Quirine Lemoine (WTA-228) en Demi Schuurs (WTA-9 in dubbelspel). Australië won de overige vier rubbers. Het Nederlandse team degradeerde derhalve naar Wereldgroep II.

2019

Nederland speelde in Wereldgroep II. In februari speelde het team thuis (in Den Bosch) tegen Canada. Nederland werd vertegenwoordigd door Arantxa Rus (WTA-128), Richèl Hogenkamp (WTA-176), Demi Schuurs (WTA-7 in dubbelspel) en Bibiane Schoofs (WTA-141 in dubbelspel). Na drie verloren enkelspelpartijen ging ook het dubbelspel verloren. Nederland speelde in april tegen Japan om behoud in Wereldgroep II. Het team bestond uit Bibiane Schoofs (WTA-149), Richèl Hogenkamp (WTA-176), Demi Schuurs (WTA-7 in dubbelspel) en Lesley Kerkhove (WTA-122 in dubbelspel). Ook nu verloor het team drie enkelspelpartijen en één in het dubbelspel. Het Nederlandse team degradeerde derhalve naar de regionale groep Europa/Azië.

2020

Medio 2019 besloot de ITF om de Fed Cup drastisch te hervormen, naar evenbeeld van de Davis Cup. Er werd een systematiek ontworpen waarin twintig landen kans maken op de titel, met een kwalificatieronde in februari en een eindfase in april. Dankzij hun negentiende plek op de wereldranglijst mocht Nederland aantreden in de kwalificatieronde, waardoor het feitelijk promoveerde naar het hoogste niveau. Nederland werd vertegenwoordigd door Kiki Bertens (WTA-8), Arantxa Rus (WTA-77) en Demi Schuurs (WTA-14 in het dubbelspel), met Lesley Kerkhove en Indy de Vroome stand-by. De gasten uit Wit-Rusland wonnen de ontmoeting in de tie-break van de derde set van het beslissende dubbelspel. Door het verlies speelt Nederland nu op 17 en 18 april in de playoffs om degradatie naar de regionale groep te voorkomen.

Gegevens

  • Eerste deelname: 1963
  • Aantal deelnames: 57 (inclusief 2020)
  • Aantal wedstrijden: 183 (winst: 108, verlies: 85) (t/m Nederland-Wit-Rusland 2020)

Winst/verlies-tabel

Onderstaande tellingen hebben betrekking op aantallen ontmoetingen.

Locatiewinstverliestotaal
thuis7714
uit51419
neutraal9654150
Totaal10875183

gegevens bijgewerkt tot en met 8 februari 2020

Gespeelde wedstrijden

De onderstaande tabel geeft een overzicht van alle wedstrijden die Nederland tot nu toe in de Fed Cup heeft gespeeld.

niveau 1 niveau 2 niveau 3 niveau 4 niveau 5
Met kleuren wordt inzichtelijk gemaakt op welk niveau een land dat jaar actief is. In de huidige opzet van de Fed Cup komt niveau 1 overeen met de Wereldgroep. Alleen landen actief op niveau 1 kunnen de Fed Cup winnen. De overige landen moeten via promotie een plaats op niveau 1 afdwingen. De tabel hiernaast geeft de gebruikte kleuren per niveau.
datumtegenstanderuitslaglocatiegroeprondew/v
1963-06-17 Zwitserland3-0Verenigd KoninkrijkWG1e rondewinst
1963-06-18 Verenigde Staten0-3Verenigd KoninkrijkWGkwartfinaleverlies
1964-09-01 Oostenrijk2-1Verenigde StatenWG1e rondewinst
1964-09-02 Frankrijk1-2Verenigde StatenWG2e rondeverlies
1966-05-12 Zuid-Afrika2-1ItaliëWG2e rondewinst
1966-05-13 Australië1-2ItaliëWGkwartfinaleverlies
1967-06-07 Italië0-3West-DuitslandWG2e rondeverlies
1968-05-21 Finland3-0FrankrijkWG1e rondewinst
1968-05-23 Polen2-1FrankrijkWG2e rondewinst
1968-05-24 Bulgarije3-0FrankrijkWGkwartfinalewinst
1968-05-25 Verenigde Staten2-1FrankrijkWGhalve finalewinst
1968-05-26 Australië0-3FrankrijkWGfinaleverlies
1969-05-19 Bulgarije3-0GriekenlandWG1e rondewinst
1969-05-21 Indonesië3-0GriekenlandWG2e rondewinst
1969-05-23 Tsjecho-Slowakije2-1GriekenlandWGkwartfinalewinst
1969-05-24 Verenigde Staten0-3GriekenlandWGhalve finaleverlies
1970-05-19 Griekenland3-0West-DuitslandWG1e rondewinst
1970-05-20 Canada3-0West-DuitslandWG2e rondewinst
1970-05-22 Verenigd Koninkrijk1-2West-DuitslandWGkwartfinaleverlies
1970-12-26 Canada3-0AustraliëWG1e rondewinst
1970-12-27 Frankrijk1-2AustraliëWGkwartfinaleverlies
1972-03-20 Nieuw-Zeeland2-1Zuid-AfrikaWG1e rondewinst
1972-03-21 Colombia2-1Zuid-AfrikaWG2e rondewinst
1972-03-23 Verenigde Staten0-3Zuid-AfrikaWGkwartfinaleverlies
1973-05-06 Frankrijk2-1West-DuitslandWG1e rondewinst
1973-05-06 Denemarken2-0West-DuitslandWG2e rondewinst
1973-05-06 Zuid-Afrika0-3West-DuitslandWGkwartfinaleverlies
1974-05-19 Frankrijk1-2ItaliëWG1e rondeverlies
1974-05-19 Ierland2-1ItaliëWG CR2e rondewinst
1974-05-19 Canada3-0ItaliëWG CRkwartfinalewinst
1974-05-19 Japan0-3ItaliëWG CRhalve finaleverlies
1975-05-11 Uruguay2-1FrankrijkWG1e rondewinst
1975-05-11 Tsjecho-Slowakije0-2FrankrijkWG2e rondeverlies
1975-05-11 Brazilië2-0FrankrijkWG CR2e rondewinst
1975-05-11 Argentinië^FrankrijkWG CRkwartfinale
1975-05-11 Hongarije1-2FrankrijkWG CRhalve finaleverlies
1976-08-29 Brazilië3-0Verenigde StatenWG1e rondewinst
1976-08-29 Argentinië3-0Verenigde StatenWG2e rondewinst
1976-08-29 Denemarken2-1Verenigde StatenWGkwartfinalewinst
1976-08-29 Verenigde Staten0-3uitWGhalve finaleverlies
1977-06-18 Uruguay3-0Verenigd KoninkrijkWG1e rondewinst
1977-06-18 Israël3-0Verenigd KoninkrijkWG2e rondewinst
1977-06-18 Zuid-Afrika1-2Verenigd KoninkrijkWGkwartfinaleverlies
1978-12-03 Mexico3-0AustraliëWG1e rondewinst
1978-12-03 Chili3-0AustraliëWG2e rondewinst
1978-12-03 Australië0-3uitWGkwartfinaleverlies
1979-05-06 Argentinië3-0SpanjeWG1e rondewinst
1979-05-06 Japan3-0SpanjeWG2e rondewinst
1979-05-06 Australië1-2SpanjeWGkwartfinaleverlies
1980-05-25 Argentinië1-2West-DuitslandWG1e rondeverlies
1980-05-25 Oostenrijk2-1West-DuitslandWG CR1e rondewinst
1980-05-25 Hongarije2-1West-DuitslandWG CRkwartfinalewinst
1980-05-25 Canada1-2West-DuitslandWG CRhalve finaleverlies
1981-11-15 Hongkong2-1JapanWG1e rondewinst
1981-11-15 Italië2-1JapanWG2e rondewinst
1981-11-15 Australië0-3JapanWGkwartfinaleverlies
1982-07-25 Denemarken3-0Verenigde StatenWG1e rondewinst
1982-07-25 Australië0-3Verenigde StatenWG2e rondeverlies
1983-07-24 China1-2ZwitserlandWG1e rondeverlies
1983-07-24 Jamaica3-0ZwitserlandWG CR2e rondewinst
1983-07-24 Israël2-1ZwitserlandWG CRkwartfinalewinst
1983-07-24 Sovjet-Unie1-2ZwitserlandWG CRhalve finaleverlies
1984-07-22 Frankrijk1-2BraziliëWG1e rondeverlies
1984-07-22 Indonesië3-0BraziliëWG CR2e rondewinst
1984-07-22 Brazilië1-2uitWG CRkwartfinaleverlies
1985-10-14 Zwitserland1-2JapanWG1e rondeverlies
1985-10-14 Denemarken3-0JapanWG CR1e rondewinst
1985-10-14 Ierland2-1JapanWG CR2e rondewinst
1985-10-14 Brazilië1-2JapanWG CRkwartfinaleverlies
1986-07-27 Canada1-2TsjechoslowakijeWG1e rondeverlies
1986-07-27 Luxemburg3-0TsjechoslowakijeWG CR2e rondewinst
1986-07-27 Japan2-1TsjechoslowakijeWG CRkwartfinalewinst
1986-07-27 Sovjet-Unie1-2TsjechoslowakijeWG CRhalve finaleverlies
1987-08-02 Canada0-3uitWG1e rondeverlies
1987-08-02 Jamaica3-0CanadaWG CR1e rondewinst
1987-08-02 Zimbabwe3-0CanadaWG CR2e rondewinst
1987-08-02 Zwitserland3-0CanadaWG CRkwartfinalewinst
1987-08-02 Oostenrijk2-0CanadaWG CRhalve finalewinst
1987-08-02 Hongkong2-1CanadaWG CRfinalewinst
1988-12-11 Spanje0-3AustraliëWG1e rondeverlies
1988-12-11 Bulgarije2-0AustraliëWG CR2e rondewinst
1988-12-11 Joegoslavië3-0AustraliëWG CRkwartfinalewinst
1988-12-11 Brazilië3-0AustraliëWG CRhalve finalewinst
1988-12-11 Verenigd Koninkrijk2-1AustraliëWG CRfinalewinst
1989-10-09 Joegoslavië2-0JapanWG1e rondewinst
1989-10-09 Spanje0-2JapanWG2e rondeverlies
1990-07-29 Zwitserland2-1Verenigde StatenWG1e rondewinst
1990-07-29 Duitsland2-1Verenigde StatenWG2e rondewinst
1990-07-29 Sovjet-Unie1-2Verenigde StatenWGkwartfinaleverlies
1991-07-23 Verenigde Staten0-2Verenigd KoninkrijkWG1e rondeverlies
1991-07-24 Hongarije2-0Verenigd KoninkrijkWG PO1e rondewinst
1992-07-13 Paraguay2-1DuitslandWG1e rondewinst
1992-07-15 Duitsland1-2uitWG2e rondeverlies
1993-07-20 Kroatië3-0DuitslandWG1e rondewinst
1993-07-21 Letland3-0DuitslandWG2e rondewinst
1993-07-23 Spanje0-3DuitslandWGkwartfinaleverlies
1994-07-19 Wit-Rusland2-1DuitslandWG1e rondewinst
1994-07-20 Zuid-Afrika1-2DuitslandWG2e rondeverlies
1995-04-23 Zweden5-0uitWG21e rondewinst
1995-07-23 Oostenrijk1-4thuisWG1 PO1e rondeverlies
1996-04-28 Australië4-1thuisWG21e rondewinst
1996-07-14 Slowakije3-2uitWG1 PO1e rondewinst
1997-03-02 Verenigde Staten3-2thuisWG11e rondewinst
1997-07-13 Tsjechië3-2uitWG1halve finalewinst
1997-10-05 Frankrijk1-4thuisWG1finaleverlies
1998-04-19 Verenigde Staten0-5uitWG11e rondeverlies
1998-07-26 Kroatië2-3uitWG1 QR1e rondeverlies
1999-04-18 België0-5thuisWG21e rondeverlies
1999-07-21 Japan2-1thuisWG2 A POgroepsfasewinst
1999-07-22 Wit-Rusland3-0thuisWG2 A POgroepsfasewinst
1999-07-23 Slovenië1-2thuisWG2 A POgroepsfaseverlies
1999-07-24 Australië0-2thuisWG2 POfinaleverlies
2000-05-16 Turkije3-0SpanjeEPA G1 Agroepsfasewinst
2000-05-17 Zweden3-0SpanjeEPA G1 Agroepsfasewinst
2000-05-18 Bulgarije3-0SpanjeEPA G1 Agroepsfasewinst
2000-05-20 Israël2-1SpanjeEPA G1 PO1e rondewinst
2000-05-21 Hongarije0-2SpanjeEPA G1 POfinaleverlies
2001-04-24 Noord-Macedonië3-0SpanjeEPA G1 Agroepsfasewinst
2001-04-25 Polen3-0SpanjeEPA G1 Agroepsfasewinst
2001-04-26 Joegoslavië3-0SpanjeEPA G1 Agroepsfasewinst
2001-04-28 Zweden0-2SpanjeEPA G1 PO1e rondeverlies
2002-04-24 Bosnië en Herzegovina3-0TurkijeEPA G1 Bgroepsfasewinst
2002-04-25 Roemenië2-1TurkijeEPA G1 Bgroepsfasewinst
2002-04-26 Israël1-2TurkijeEPA G1 Bgroepsfaseverlies
2002-04-27 Luxemburg2-1TurkijeEPA G1 PO1e rondewinst
2002-07-21 Australië2-3uitWG QR1e rondeverlies
2003-04-21 Polen1-2PortugalEPA G1 Dgroepsfaseverlies
2003-04-22 Hongarije1-2PortugalEPA G1 Dgroepsfaseverlies
2003-04-24 Ierland2-1PortugalEPA G1 Dgroepsfasewinst
2003-04-26 Verenigd Koninkrijk2-1PortugalEPA G1 Dgroepsfasewinst
2003-04-26 Zwitserland0-2PortugalEPA G1 PO1e rondeverlies
2004-04-19 Israël0-3GriekenlandEPA G1 Bgroepsfaseverlies
2004-04-21 Oekraïne1-2GriekenlandEPA G1 Bgroepsfaseverlies
2004-04-22 Zuid-Afrika2-1GriekenlandEPA G1 Bgroepsfasewinst
2005-04-20 Polen3-0TurkijeEPA G1 Bgroepsfasewinst
2005-04-21 Zweden2-1TurkijeEPA G1 Bgroepsfasewinst
2005-04-22 Luxemburg3-0TurkijeEPA G1 Bgroepsfasewinst
2005-04-23 Bulgarije0-2TurkijeEPA G1 PP1–41e rondeverlies
2006-04-17 Finland3-0BulgarijeEPA G1 Agroepsfasewinst
2006-04-18 Slowakije1-2BulgarijeEPA G1 Agroepsfaseverlies
2006-04-19 Luxemburg3-0BulgarijeEPA G1 Agroepsfasewinst
2007-04-18 Roemenië3-2BulgarijeEPA G1 Agroepsfasewinst
2007-04-19 Denemarken2-3BulgarijeEPA G1 Agroepsfaseverlies
2007-04-20 Zwitserland0-3BulgarijeEPA G1 Agroepsfaseverlies
2007-04-21 Estland2-0BulgarijeEPA G1 POhalve finalewinst
2008-01-30 Luxemburg2-1HongarijeEPA G1 Agroepsfasewinst
2008-01-31 Portugal3-0HongarijeEPA G1 Agroepsfasewinst
2008-02-01 Bulgarije2-0HongarijeEPA G1 Agroepsfasewinst
2008-02-02 Servië0-2HongarijeEPA G1 PP1–4finaleverlies
2009-02-04 Luxemburg3-0EstlandEPA G1 Agroepsfasewinst
2009-02-05 Verenigd Koninkrijk0-3EstlandEPA G1 Agroepsfaseverlies
2009-02-06 Hongarije1-2EstlandEPA G1 Agroepsfaseverlies
2010-02-03 Bulgarije2-1PortugalEPA G1 Agroepsfasewinst
2010-02-04 Slovenië1-2PortugalEPA G1 Agroepsfaseverlies
2010-02-05 Israël3-0PortugalEPA G1 Agroepsfasewinst
2010-02-06 Verenigd Koninkrijk2-1PortugalEPA G1play-off voor plaats 5winst
2011-02-02 Roemenië3-0IsraëlEPA G1 Dgroepsfasewinst
2011-02-03 Hongarije3-0IsraëlEPA G1 Dgroepsfasewinst
2011-02-04 Letland3-0IsraëlEPA G1 Dgroepsfasewinst
2011-02-05 Zwitserland1-2IsraëlEPA G1 PP1-4finaleverlies
2012-02-01 Israël1-2uitEPA G1 Cgroepsfaseverlies
2012-02-02 Verenigd Koninkrijk1-2IsraëlEPA G1 Cgroepsfaseverlies
2012-02-03 Portugal1-2IsraëlEPA G1 Cgroepsfaseverlies
2012-02-05 Estland1-2IsraëlEPA G1 PP12-15degradatiewedstrijdwinst
2013-02-07 Bulgarije0-3IsraëlEPA G1 Dgroepsfaseverlies
2013-02-08 Slovenië3-0IsraëlEPA G1 Dgroepsfasewinst
2013-02-09 Luxemburg3-0IsraëlEPA G1 Dgroepsfasewinst
2013-02-10 Hongarije0-2IsraëlEPA G1 Dom plaats 5-8verlies
2014-02-04 Kroatië3-0HongarijeEPA G1 Agroepsfasewinst
2014-02-05 België3-0HongarijeEPA G1 Agroepsfasewinst
2014-02-07 Luxemburg3-0HongarijeEPA G1 Agroepsfasewinst
2014-02-09 Wit-Rusland2-0HongarijeEPA G1 PP1-4finalewinst
2014-04-19 Japan3-2thuisWG2 POpromotiewedstrijdwinst
2015-02-08 Slowakije4-1thuisWG2eerste rondewinst
2015-04-19 Australië4-1thuisWG1 POpromotiewedstrijdwinst
2016-02-07 Rusland3-1uitWG1eerste rondewinst
2016-04-17 Frankrijk2-3uitWG1halve finaleverlies
2017-02-11 Wit-Rusland1-4uitWG1eerste rondeverlies
2017-04-23 Slowakije3-2uitWG1 POdegradatiewedstrijdwinst
2018-02-10 Verenigde Staten1-3uitWG1eerste rondeverlies
2018-04-21 Australië1-4uitWG1 POdegradatiewedstrijdverlies
2019-02-10 Canada0-4thuisWG2eerste rondeverlies
2019-04-21 Japan0-4uitWG2 POdegradatiewedstrijdverlies
2020-02-08 Wit-Rusland2-3thuisWGkwalificatierondeverlies
2020-04-17n.n.b.-n.n.b.WG POdegradatiewedstrijd

^: trok zich terug

CQR = verliezerstoernooi, CR = verliezerstoernooi, QR = voorronde, PO = play off, REP = herkansing, WG = Wereldgroep, EPA = Europees/Afrikaanse zone, G1 = groep 1, G2 = groep, PP1–4 = play off plaatsen 1-4, A/B/C/D = subgroep A/B/C/D

Zie ook

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.