Binnenhof (sneltramhalte)

Binnenhof is een sneltramhalte en eindpunt van de Rotterdamse metrolijn A in de wijk Ommoord.


Binnenhof
Ingang van de halte
PlaatsRotterdam
AfkortingBnh
Opening28 mei 1983
Reizigers2245 (2014)[1] per dag
Vervoerder
Metrostation
Perrons1 (Eilandperron)
Perronsporen2
Metro
Lijn RichtingVolgend station
 A  Vlaardingen WestRomeynshof
 A  BinnenhofEindpunt
Ligging
Coördinaten51° 58 NB, 4° 32 OL

Locatie van het metrostation

Portaal    Openbaar vervoer

De halte Binnenhof ligt aan het einde van de voormalige Ommoordse busbaan en werd geopend op 28 mei 1983, toen de toenmalige Oost-Westlijn vanaf Capelsebrug als sneltram werd verlengd naar de wijk Ommoord. Daarna was het het eindpunt van de Ommoord-tak van de oost-westlijn, en sinds eind 2009 het eindpunt van metrolijn A. Er is goed zicht op Romeynshof.

Kenmerken

De halte in zijn 'oude' huisstijl.

De halte ziet er voor het grootste deel hetzelfde uit als halte De Tochten. Er bevindt zich een kantoortje vanwaar men overzicht over het station heeft. Omdat het een sneltramhalte betreft, zijn er geen tourniquets aanwezig. Er zijn twee perrons in de vorm van een eilandperron. Perron 1 van het station wordt altijd gebruikt. Perron 2 wordt alleen gebruikt als er op perron 1 nog een metrotrein staat.

De halte is gelegen bij winkelcentrum Binnenhof.

Dienstregeling

Vanaf halte Binnenhof vertrekken alleen metro's met als eindpunt Schiedam Centrum. In de spitsuren rijden de metro's door naar Vlaardingen West. Na 19:30 en op zaterdag- en zondagochtend rijden de metro's tot aan Kralingse Zoom en rond middernacht rijden de laatste metro's door tot aan station Alexander. Na de opening van de Beneluxlijn reed op bepaalde momenten een deel van de metro's vanuit Binnenhof door tot aan De Akkers in Spijkenisse. Sinds eind 2005 komt dit echter niet meer voor. De zelfstandigheid van het traject Binnenhof - Schiedam Centrum wordt sinds eind 2009 op de lijnenkaart aangegeven door de lijn apart te nummeren: metrolijn A.

Foto's

Zie de categorie Binnenhof (Rotterdam metro) van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.