deegsoort
Nederlands
Woordafbreking
- deeg·soort
Woordherkomst en -opbouw
- samenstelling van deeg zn en soort zn
enkelvoud | meervoud | |
---|---|---|
naamwoord | deegsoort | deegsoorten |
verkleinwoord | deegsoortje | deegsoortjes |
Zelfstandig naamwoord
deegsoort v/m
- een type deeg dat vooral geschikt is voor het maken van een bepaald soort deegwaren
- Nu ga ik heel omslachtig iets uitleggen. U kunt de vullingen en deegsoorten van de taarten van gisteren en vandaag uitwisselen: dus bijvoorbeeld de kweepeervulling (gisteren) combineren met het korstdeeg (vandaag), of de stoofperen (vandaag) met bladerdeeg (gisteren). Bladerdeeg is snel en gemakkelijk, maar moet u direct eten, omdat het gauw slap wordt; korstdeeg is bewerkelijker, maar blijft langer knapperig.[1]
- Bakpoeder wordt gebruikt in slappere deegsoorten (cake) en beslag, die niet bestand zijn tegen gistgasvorming.[2]
Gangbaarheid
- In onderzoek van het Centrum voor Leesonderzoek uit 2013 werd 'deegsoort' herkend door:
99 % | van de Nederlanders; |
98 % | van de Vlamingen. |
Verwijzingen
- Volkskrant Loethe Olthuis 14 oktober 2011
- Volkskrant Onno Kleyn 6 mei 2006,
This article is issued from
Wiktionary.
The text is licensed under Creative
Commons - Attribution - Sharealike.
Additional terms may apply for the media files.