Verzorgingsplaats De Lucht (A2)

Verzorgingsplaats De Lucht bestaat eigenlijk uit twee verzorgingsplaatsen langs de A2 tussen afrit 17 en 19 ten zuidoosten van het Nederlandse Bruchem: De Lucht-Oost voor het verkeer dat naar het noorden rijdt en De Lucht-West voor het verkeer in zuidelijke richting.

Verzorgingsplaats De Lucht
Kenmerken
AutosnelwegA2 - hmp: 104,3
Richtingbeide richtingen
Voorzieningen
TankstationShell
HorecaBurger King, La Place en Subway
Aantal plaatsenAuto's: onbekend
Vrachtauto's: onbekend
BijzonderhedenEr is ook een uitgebreide winkel
Portaal    Verkeer & Vervoer

De Lucht-Oost bestaat slechts uit een tankstation. Het wegrestaurant op De Lucht-West is via een voetgangerstunnel te bereiken die onder de A2 doorloopt.

De onderneming die de horeca (Subway & Burger King) op deze verzorgingsplaats heeft, is dezelfde als die bij verzorgingsplaats De Lucht langs de A59.

Geschiedenis

De Lucht is als pleisterplaats ontstaan langs de Drielse wetering. Bij het onderhoud en inspecteren van deze wetering pakte men een biertje in de boerderij van "Anna op de Locht". De oudst bewaarde rekening dateert van 1615.[1] De Franse keizer Napoleon Bonaparte liet een kaart maken met daarop "Herberg de Logt" als pleisterplaats.

In 1938 komt de naam terug als men er een bescheiden wegrestaurant begint, toen ook al met een Shell-pomp. De A2 werd in 1958 als snelweg opengesteld en zodoende kwam De Lucht aan de erkenning van eerste pleisterplaats langs een Nederlandse snelweg.

Vanwege de verbreding van de A2 moest De Lucht-Oost naar het oosten worden opgeschoven. De nieuwe De Lucht-Oost is sinds 5 juni 2009 geopend. Het is na de heropening een Shell-station gebleven. De naam werd gewijzigd naar Shell Zaltbommel.

Per 1 december 2009 is De Lucht-West een BP-station geworden. Bovendien is hier op 31 maart 2010 het eerste oplaadpunt voor elektrisch aangedreven voertuigen geopend. Dit oplaadpunt is geleverd door E.ON en MisterGreen. Per 1 december 2012 is het opnieuw een Shell-station geworden.

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.