The Message

The Message: The Story of Islam (ook wel: Muhammad, Messenger of Allah, Arabisch الرسالة — , Ar Risalah) is een door Moustapha Akkad geregisseerde film uit 1976 die verhaalt over de levensloop van Mohammed en de vroege islam. De film is simultaan uitgebracht in een Engelse versie met westerse acteurs en in het Arabisch met Arabische acteurs. De film is in 1977 genomineerd voor een Oscar voor beste originele muziek.

The Message
(Filmposter op en.wikipedia.org)
TaglineIn four decades only four... "The Robe" "The Ten Commandments" "Ben-Hur" and now... For the first time...the vast, spectacular drama that changed the world!
Alternatieve titel(s)Mohammed, Messenger of God; Mohammad: Messenger of God; Al-Risâlah; Mohammed, Boodschapper van Allah; The Message: The Story of Islam; Muhammad, Messenger of Allah; الرسالة; الرسالة —
RegieMoustapha Akkad
ProducentMoustapha Akkad
ScenarioH.A.L. Craig
HoofdrollenAnthony Quinn
Michael Ansara
Michael Forest
Irene Papas
MuziekMaurice Jarre
MontageJohn Bloom
Hussein Afifi
CinematografieSaid Baker
Jack Hildyard
Ibrahim Salem
DistributieFilmco
Première9 maart 1976
GenreHistorisch drama / Oorlog
Speelduur177 minuten
TaalEngels
Arabisch
Land Libanon
 Libië
 Koeweit
 Marokko
 Verenigd Koninkrijk
 Saoedi-Arabië
Budget$10.000.000 dollar (geschat)
Overige nominaties1
RemakeAl-Risalah (Arabische versie)
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal    Film
Islam

Verhaal

Mohammed wordt door de engel Djibriel bezocht, waardoor hij in diepe schok raakt. De engel vraagt hem om de islam te stichten en verder te verspreiden. Langzamerhand begint bijna de hele stad Mekka zich te bekeren. Hierdoor komen er meer vijanden die Mohammed en zijn metgezellen uit Mekka jagen en hun bezittingen in beslag nemen. Ze trekken naar het noorden, alwaar ze in de stad Medina een warm welkom krijgn en de eerste islamitische moskee bouwen. Ze krijgen te horen dat hun bezittingen in Mekka worden verkocht op de markt. Mohammed kiest even voor vrede, maar krijgt dan toch toestemming om aan te vallen. Ze worden aangevallen, maar winnen de Slag bij Badr. De Mekkanen willen wraak en sloegen terug met drieduizend man in de Slag bij Uhud, waarbij Hamza ibn Abd al-Muttalib omkwam. De moslims renden achter de Mekkanen aan en lieten het kamp onbeveiligd achter. Hierdoor werden ze van achter verrast door ruiters, waardoor ze dit keer verloren. De Mekkanen en de moslims sloten een 10jarige wapenstilstand. Een aantal jaar later bekeerde Khalid ibn Walid, een Mekkaans generaal die vele moslims in de pan had gehakt, zich tot de islam. Ondertussen werden moslimkampen in de woestijn aangevallen door rovers, maar de moslims dachten dat de Mekkanen dat hadden gedaan. Aboe Sufyan kwam naar Medina om uit te leggen dat het niet de mensen uit Mekka waren, maar niemand wou naar hem luisteren. Dit keer wilden de moslims wraak, zij kwamen met zeer veel troepen. Aboe Sufyan wilde zijn verontschuldigingen aanbieden. Hij werd moslim. De Mekkanen werden erg bang, gaven zich over en zo kwam Mekka in de handen van de moslims. De Arabische godenbeelden in de Kaäba werden vernietigd, en de allereerste azan in Mekka werd boven op de Ka'aba door Bilaal Ibn Rabaah' geroepen.

Rolverdeling

Acteur Personage
Quinn, Anthony Anthony QuinnHamza
Ansara, Michael Michael AnsaraAboe Sufyan
Papas, Irene Irene PapasHind
Forest, Michael Michael ForestKhalid
Thomas, Damien Damien ThomasZayd
Burton, Donald Donald BurtonAmmar
Morris, Wolfe Wolfe MorrisAboe Lahab
Morell, André André MorellAboe Talib
Sekka, Johnny Johnny SekkaBilal
Benson, Martin Martin BensonAbu Jahl
Robert BrownUtbah
Crutchley, Rosalie Rosalie CrutchleySumayyah
Barnabe, Bruno Bruno BarnabeUmayyah
Jason, Neville Neville JasonJa'far

Trivia

  • Muhammad Ali had interesse om Bilal te spelen, maar Moustapha Akkad weigerde.
  • Het heeft 4 en een half maand geduurd voor het namaken van de stad Mekka.
  • De producenten hebben hun steun teruggetrokken tijdens de filmopnames, waardoor de acteurs en filmploeg overbleven in Marokko (in een hotel zonder klimaatregeling; ze sliepen onder natte handdoeken). Na twee weken heeft de voormalige Libische leider Muammar al-Gaddafi betaald aan de verdere productie, daardoor kon de film worden afgemaakt.

Zie ook

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.