Parship

Parship is een datingwebsite. De site maakt deel uit van Verlagsgruppe Georg von Holtzbrinck, een Duitse uitgeversgroep. De naam is een verkorte versie van het Engelse woord 'partnership'.

PARSHIP GmbH
OprichtingNovember 2000
Nederlandse versie online sinds 2003
SleutelfigurenPeter F. Schmid, CEO
HoofdkantoorHamburg
Werknemers200 (2010)
Omzet56 miljoen euro (2009)
WebsiteParship GmbH
Portaal    Economie

Parship werd in 2000 opgericht in Duitsland en ging op 14 februari 2001 online. Parship lanceerde in 2003 de Nederlandse website. Het bedrijf is onder meer actief in België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Zwitserland en Mexico.

Beoordelingen

Er zijn veel klachten van deelnemers over de website.[1]

Parship adverteert met "wetenschappelijke persoonlijkheidstest": dat is manifest onjuist. 1-Matching / relaties ontstaan deels op rationele gronden en deels op emotionele : het tweede maakt een wetenschappelijke matching per defintie onmogelijk 2-Wetenschap wil ook zeggen dat de methode/de theorie gepubliceerd wordt en kan gecontroleerd door anderen: aan dat essentiele criterium is evenmin voldaan.

Een onafhankelijke vergelijkende matchingtest (tussen 2 groepen singles, 1 met- en 1 zonder de parship-test) is evenmin beschikbaar.

In België zou het aantal leden niet de beloofde 80.000, maar 5700 bedragen.[2][3]

De Nederlandse reclamecode commissie noemde de claim ivm "wetenschappelijke matching" misleidend[4]

In februari 2008 werd daar tegen het bedrijf een rechtsprocedure opgestart door Tesamen vzw, wegens overtreding van de wetgeving op de huwelijksbureaus, en werd Parship veroordeeld door de correctionele rechtbank van Antwerpen in juni 2008 wegens het voeren van misleidende reclame m.b.t het aantal effectieve leden.[5] Parship werd beoordeeld als slechtste datingsite door het Nederlandse consumentenprogramma TROS Radar van 19 april 2010.[1]

In thuisland Duitsland werd Parship in 2014 veroordeeld wegens herhaald niet-naleven van de wettelijke bedenktermijn, er werd een Parship dwangsom van 250.000 euro opgelegd in geval van herhaling. In 2015 volgden 2 nieuwe veroordelingen wegens weigering tot terugbetaling. In November 2016 werd Parship in Wenen veroordeeld wegens onwettelijke automatische verlenging van abonnement. Parship is tegen de veroordeling in beroep gegaan en gebruikt vandaag nog steeds de gewraakte werkwijze.[6]

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.