Age of Empires II: The African Kingdoms

Age of Empires II: The African Kingdoms, ook wel afgekort als AoAK, is na The Conquerors en The Forgotten de derde uitbreiding op Age of Empires II: The Age of Kings. De uitbreiding, ontwikkeld door Skybox Labs en Forgotten Empires, is exclusief te spelen zijn via de HD-versie van Age of Empires II, die eerder werd uitgebracht op Steam. Het spel dat uitgebracht werd op 5 november 2015, speelt zich af in middeleeuws Afrika.

Age of Empires II: The African Kingdoms
BedenkerBert Beeckman
OntwikkelaarForgotten Empires
Skybox Labs
UitgeverMicrosoft Studios
MuziekVitalis Eirich
Datum van uitgave5 november 2015
GenreReal-time strategy
SpelmodusSingleplayer, Multiplayer via Steam
EngineGenie Engine
PlatformWindows
Systeemeisen
Windows Vista - Windows 8 Pro+, 1.2GHZ CPU, 1 GB RAM, 2 GB HD, Direct X 9.0c
Navigatie
SpelserieAge of Empires
Uitbreiding vanAge of Empires II: HD Edition
VoorloperThe Forgotten
VervolgRise of the Rajas
Website
Portaal    Computerspellen

Toevoegingen en veranderingen

Deze uitbreiding voegt vier beschavingen toe, met name de Portugezen, de Malinezen, de Berbers en ten slotte de Ethiopiërs. Voorts zijn er nieuwe campagnes, een verbeterde AI, verschillende soorten nieuwe kaarten en het speltype 'Sudden Death', waarbij een tegenstander kan verslagen worden door enkel zijn stadhuis te vernietigen.

Campagnes

Elke nieuwe campagne is opgebouwd rond de geschiedenis van een van de vier nieuwe beschavingen uit het spel. Bij de Ethiopiërs gaat het om de legende van koningin Yodit, die het koninkrijk van Aksum in de 10e eeuw na Chr. tot as herleide. De Malinese campagne focust zich op de strijd van Sundjata Keïta, prins van Mali, tegen Soumaoro Kanté, koning van het Sossorijk. Als Berberse veldslag werd gekozen voor de strijd van Tariq ibn Zijad die met zijn leger de straat van Gibraltar overstak om het Iberische schiereiland te veroveren op de Visigoten. De Portugeze campagne ten slotte gaat over Portugees soldaat en ontdekkingsreiziger Francisco de Almeida.

Gebouwen

De Toren van Belém, het wonder van de Portugezen.

Zowel de Ethiopiërs als de Malinezen maken gebruik van de nieuwe Afrikaanse gebouwenset. Ook heeft elke nieuwe beschaving een eigen wonder.

Beschaving Wonder
EthiopiërsBete Ammanuel
MalinezenGrote moskee van Djenné
BerbersHassantoren
PortugezenToren van Belém

De Portugezen kunnen bovendien als enige volk een Factorij bouwen, die voortdurend gratis grondstoffen beschikbaar stelt.

Eenheden

Unieke Eenheden

Algemene Eenheden

Om de zeegevechten meer te balanceren[1] wordt in de 'Feudal Age' de mogelijkheid gegeven om 'Demolition Rafts' en 'Fire Galleys' te bouwen. Daarnaast is er voor elk volk een nieuwe artillerie-eenheid beschikbaar, met name de Belegeringstoren.

Referenties

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.