Vlag van Ingoesjetië

De vlag van Ingoesjetië bestaat uit een wit veld met aan de boven- en onderzijde een groene horizontale baan; in het midden van de vlag staat in het rood een gestileerde weergave van de zon. Dit symbool staat echter ook voor het universum en tevens voor het bewustzijn van de geest in het verleden, het heden en de toekomst. De kleur rood symboliseert de strijd die het Ingoesjetische volk voor zijn bestaansrecht heeft gevoerd en staat voor de verdediging van het Ingoesjetische land. Het wit staat voor goddelijke zuiverheid; het groen voor de islam.

Vlag van Ingoesjetië

Geschiedenis

Ingoesjetië maakt deel uit van Rusland, dat op zijn beurt tot 1991 de Russische Socialistische Federatieve Sovjetrepubliek binnen de Sovjet-Unie vormde. Ten tijde van de Sovjet-Unie vormde Ingoesjetië samen met Tsjetsjenië de Tsjetsjeens-Ingoesjetische ASSR. Van 1957 tot 1978 gebruikte deze autonome republiek de vlag van de Russische Sovjetrepubliek, met onder het symbool van de hamer en de sikkel de afgekorte naam van de republiek (НГ1АССР in het Tsjetsjeens en Ingoesjetisch; ЧИАССР in het Russisch). In 1978 werden de afkortingen vervangen door de volledige namen: ЧЕЧЕНО-ИНГУШСКАЯ АССР in het Russisch, НОХЧ-Г1АЛГ1АЙН АССР in het Tsjetsjeens en НОХЧ-Г1АЛ1АЙ АССР in het Ingoesjetisch.

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.