Rik Van Aerschot

Beroep

Na studies als doctor in de rechten aan de Katholieke Universiteit Leuven en een legerdienst als reserveofficier, begon Van Aerschot zijn carrière in de overheidssector, om in april 1964 over te stappen naar Groep Josi Verzekeringen. Hij begon daar onderaan de ladder, om uiteindelijk op te klimmen tot algemeen adviseur en bestuurder. Tot lang na de pensioenleeftijd bleef hij actief gedelegeerd bestuurder en voorzitter van het industrieel controlebedrijf AIB-Vinçotte.

Hij was ook

  • regent van de Nationale Bank van België (tot 1995);
  • voorzitter van de raad van bestuur van de Patronale Hypotheekmaatschappij;
  • voorzitter van de raad van bestuur van de Patronale Life.

Universiteit

Hij was van 1990 tot 2002 voorzitter van de raad van bestuur van de Vrije Universiteit Brussel (erevoorzitter vanaf 2003), een universiteit waar hij ook buitengewoon hoogleraar was in de faculteit rechten.

Verenigingen

Hij was, onder meer:

Prins Laurent

Van Aerschot was afgevaardigd bestuurder van het Koninklijk Instituut voor het Duurzame Beheer van de Natuurlijke Rijkdommen en de Bevordering van Schone Technologie (KINT).

Hij werd de mentor van prins Laurent genoemd[2] en ijverde voor een dotatie aan de prins.[3] Hij was een getuige bij het kerkelijk huwelijk van prins Laurent met Claire Coombs op 12 april 2003.

Publicatie

  • Van Aerschot was coauteur van De kinderen van de weduwe, Roulartabooks, Roeselare, 1994 en 2010.
  • Hij schreef de inleiding bij het boek van prins Laurent, De hond als gids: in de kunst en in de stad, Gemeentekrediet, Brussel, 1996.

Literatuur

  • K. VAN DER WEE & E. DE MAESSCHALCK, Vlaanderen ontmoet Nederland: geschiedenis van de Orde van den Prince, Tielt, 2005
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.