Robbert van den Broeke

Robbert van den Broeke (Breda, 7 mei 1980) is een Nederlander die zich presenteert als paranormaal medium. Als zodanig verscheen hij sinds 2004 met enige regelmaat op de Nederlandse televisie. RTL 4 bracht in het najaar van 2005 een programmaserie met Van den Broeke uit onder de titel Er is zoveel meer.

Robbert van den Broeke
Algemene informatie
Volledige naamRobbert Petrus van den Broeke
GeborenBreda, 7 mei 1980
Nationaliteit Nederlands
Beroepmedium
Websiterobbertvandenbroeke.nl
Portaal    Esoterie

Van den Broeke heeft sinds 2004 een eigen bedrijf voor spirituele en esoterische begeleiding en lezingen.
In 2006 werden zijn werkmethoden ontmaskerd door onder anderen Rob Nanninga van de Stichting Skepsis (genverbrander), Dossier X en dagblad NRC Handelsblad.[1] [2] [3]

Televisieoptredens

Van den Broeke claimt contact te hebben met overledenen, geesten te kunnen fotograferen en graancirkels te ontdekken (meestal rond zijn woonplaats Hoeven). Hij presenteerde zich in 2004 in de programma's Catherine van Catherine Keyl (RTL 4), Wonderen bestaan (KRO), Life & Cooking (RTL 4) en JENSEN! (RTL 5).

Comeback

Na in 2006 te zijn ontmaskerd, maakte hij in 2012 een comeback, op internet[4] en in de media. Zo liet hij zich interviewen door het spirituele tijdschrift Spiegelbeeld,[5] doet hij regelmatig verslag van gevonden graancirkels rond zijn woonplaats[6][7] en demonstreert hij nog altijd geestesverschijningen, vastgelegd op film en foto.[8] Ook claimt hij contact te hebben met overleden personen als Jos Brink,[9] Paul Kurtz,[10][11] Michael Jackson en koningin Juliana der Nederlanden.[12]

Arrestatie

Op 6 januari 2016 werd Van den Broeke gearresteerd wegens vermeende bedreiging. Zijn woning werd doorzocht en hij zat zes dagen vast in een Amsterdamse politiecel. Zijn advocaat ontkende de bedreigingen en beweerde dat zijn Facebookpagina gehackt was.[13][14] Hij woonde destijds in Bosschenhoofd.

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.