Reebok

Reebok International Limited is een Engelse onderneming. De onderneming produceert en handelt in sportschoenen, sportkleding en andere sportartikelen. De naam komt van het Afrikaanse woord Reebok, hetgeen de naam is voor een Afrikaanse antilope.

Logo van Reebok.

De geschiedenis van Reebok begon in het jaar 1895, toen een firma met de naam J.W. Foster and Sons in Bolton, Verenigd Koninkrijk, werd gesticht. De grootste belevenis voor dit familiebedrijf was dat ze sportschoenen mochten maken die bij de Olympische Zomerspelen 1924 werden gedragen.

In 1958 startten twee kleinkinderen van de oprichter van bovenstaande onderneming, een nieuw bedrijf dat onder de naam Reebok bekend werd. In 1979 ontdekte Paul Fireman Reebok tijdens een internationale handelsshow. Na het verkrijgen van de handelsrechten, voerde hij nog in hetzelfde jaar drie type loopschoenen in de Verenigde Staten in. De schoen werd als een duur merk gepositioneerd en was toen de duurste schoen op de Amerikaanse markt.

In de jaren tachtig werd Reebok bijzonder populair. Aan het einde van de jaren tachtig werd de schoen met het pompje ingevoerd. Met het pompje kon een luchtkamer aan de bovenkant van de schoen worden opgeblazen, zodat de schoen strak om de enkel afsloot.

Reebok is de officiële schoenenleverancier voor de NFL, de NBA en de Major League Baseball en was een van de hoofdsponsors van tennisspeler Andy Roddick tot april 2005. Venus Williams wordt ook door Reebok gesponsord.

Op 3 augustus 2005 maakte Adidas bekend het concern Reebok International Ltd. voor 3,1 miljard euro (3,8 miljard US-dollar) te willen kopen. Het doel hiervan was het verhogen van het marktaandeel in de Verenigde Staten. In januari 2006 werd de koop gesloten. Het samengevoegde concern werd hiermee het eerste sportmerk, vóór Nike.

Reeboks Europese Distributiecenter is te vinden op de Maasvlakte Rotterdam, hiervandaan worden de diverse winkels bevoorraad in Europa.

Zie de categorie Reebok International Limited van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.