Bernhard Otto Curt von Prittwitz und Gaffron

Bernhard Otto Curt von Prittwitz und Gaffron (1849-1922) was een Duits aristocraat en militair. Hij was aan het einde van de 19e eeuw medeverantwoordelijk voor het opbouwen van een Keizerlijke Duitse Marine, de Hochseeflotte, die de Britse Marine naar de kroon stak. Von Prittwitz und Gaffron werkte veel samen met de admiraals v. Tirpitz en Prins Heinrich v. Preusen. Opvallend was dat deze laatste prins bij commando's vaak de opvolger van von Prittwitz und Gaffron was.

Bernhard Otto Curt von Prittwitz und Gaffron
Admiraal à la suite Von Prittwitz und Gaffron
Geboren16 juli 1849
Gut Sitzmannsdorf, Landkreis Ohlau, Silezië, Pruisen
Overleden16 februari 1922
Berlin-Wilmersdorf, Weimarrepubliek
RustplaatsInvalidenfriedhof, Berlijn, Duitsland[1]
ReligieEvangelie[2]
Land/zijde Duitse Keizerrijk
Onderdeel Kaiserliche Marine
Dienstjaren1866 - 1910
RangAdmiral à la suite
EenheidSMS Niobe (1853)
SMS Habicht (1860)
SMS Vineta (1863)
HMS Renown (1857)
BevelSMS König Wilhelm
SMS Wörth (1892)
Keizerlijke Werft Danzig
Slagen/oorlogenFrans-Duitse Oorlog

Bernhard Otto Curt von Prittwitz und Gaffron bekleedde de rangen van viceadmiraal en admiraal à la suite. Hij droeg de Ie Klasse van de Orde van de Rode Adelaar met Eikenloof, de Kroonorde Ie Klasse, De Albrechtsorde van Saksen IIe Klasse, De Beierse Orde van Militaire Verdienste IIe Klasse, de Orde van Sint-Stanislaus van Rusland IIe Klasse met Ster en het kruis van een Grootofficier in de Orde van Sint-Olaf van Noorwegen aan linten om de hals. Op zijn borst droeg hij de daarbij behorende sterren en plaques, een Schnalle of gesp, de ster van de Orde van de Dubbele Draak Ie Klasse IIIe Rang.

Op zijn borst droeg hij de linten en versierselen van de Orde van de Rode Adelaar IIIe Klasse met Kroon en Schleife, de Dienstauszeichnung, een medaille en de Centenarmedaille ter herinnering aan Wilhelm I.

Het geslacht von Prittwitz und Gaffron

De Familie v. Prittwitz und Gaffron bracht meerdere hoge militairen voort.

Militaire loopbaan

Decoraties

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.