Rossignol Wood Cemetery

Rossignol Wood Cemetery is een Britse militaire begraafplaats met gesneuvelden uit de Eerste Wereldoorlog gelegen in de Franse plaats Hébuterne in het departement Pas-de-Calais. Ze werd ontworpen door Noel Rew en ligt aan de weg van Gommecourt naar Puisieux op 2,3 km ten oosten van Hébuterne. De begraafplaats heeft een nagenoeg rechthoekig grondplan met een oppervlakte van ongeveer 665 m² en wordt omsloten door een lage natuurstenen muur. In de zuidelijke muur is een kleine halfcirkelvormige uitsprong waarin het Cross of Sacrifice staat. De toegang bestaat uit een metalen hekje tussen twee witte stenen zuilen in een naar binnen gerichte halfcirkelvormige boog. De begraafplaats wordt onderhouden door de Commonwealth War Graves Commission.

Rossignol Wood Cemetery
Voor gesneuvelden uit de Eerste Wereldoorlog
Bouwjaar1917
LocatieHébuterne,  Frankrijk
Totaal aantal slachtoffers111
Ongeïdentificeerde slachtoffers44
TypeBritse militaire begraafplaats
VerantwoordelijkeCommonwealth War Graves Commission
OntwerperNoel Rew

Er liggen 111 doden waarvan 44 niet meer geïdentificeerd konden worden.

Geschiedenis

Hébuterne lag vlak bij het front maar was vanaf maart 1915 tot het einde van de oorlog in geallieerde handen. Enkel gedurende het Duitse lenteoffensief in het voorjaar van 1918 was het even bezet door vijandelijke troepen. De begraafplaats werd aangelegd door de 46th Division Burial Officer (deze officier was verantwoordelijk voor het begraven en registreren van de gesneuvelden) in maart 1917. De Duitse doden die na de wapenstilstand gevonden werden in de omgeving kregen hier hun laatste rustplaats. Het merendeel van de Britten behoorden bij het North en South Staffordshire Regiment. Zij kwamen allen om tijdens een achterhoedegevecht op 14 maart 1917.

Er worden 34 Britten (waaronder 2 niet geïdentificeerde), 7 Nieuw-Zeelanders en 70 Duitsers (waaronder 42 niet geïdentificeerde) herdacht.

Onderscheiden militair

  • Samuel Brammer Wilton, kapitein bij het North Staffordshire Regiment werd onderscheiden met het Military Cross (MC).

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.