RTV Noordoost Twente

RTV Noordoost Twente is de lokale omroep voor de gemeenten Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen.

RTV Noordoost Twente
UitzendgebiedDinkelland, Losser, Oldenzaal, Tubbergen
Televisiezender(s)Twente TV
Radiozender(s)Twente FM
Accent FM
Officiƫle website
Portaal    Media

Radio

Twente FM

Het radiostation Twente FM is gestart in 1997 als opvolger van Radio Denekamp Lokaal dat vanaf 1994 actief was[1] en is sinds 1 januari 2013 onderdeel van RTV Noordoost Twente. Op Twente FM is informatie uit de streek, muziek en andere zaken die in de regio spelen te horen. Twente FM draait volgens een AC format dat Engels-, Nederlands- en Duitstalige popmuziek bevat van de jaren zestig tot heden. Na de fusie van Stichting Twente FM met de lokale omroep RTV Losser-Oldenzaal, die op 18 december 2012 door het Commissariaat voor de Media is bekrachtigd,[2] is het station ook in deze genoemde gemeenten te ontvangen.

Accent FM

Onder de naam Dinkel FM startte Twente FM begin 2008 een tweede radiostation op.[3] In 2007 stond het Commissariaat voor de media het starten van een themakanaal als neventaak van de lokale publieke omroep toe.[4] Twente FM is op deze mogelijkheid ingesprongen door middel van het starten van een radiozender met uitsluitend piratenmuziek.[5] Dinkel FM werd in 2013 omgedoopt in Accent FM, de oude naam van het radiostation van RTV Losser-Oldenzaal.

Televisie

Het televisiekanaal van de omroep heet Twente TV. Hierop is 24 uur per dag Tekst-TV te zien met het nieuws uit de regio. Op de achtergrond is Twente FM te horen.

Noten

  1. OLON, OLON Omroepinformatie, geraadpleegd op 3 februari 2014
  2. Aanwijzing van de Stichting RTV NoordOost Twente als lokale publieke mediainstelling voor de gemeenten Oldenzaal, Losser, Dinkelland en Tubbergen CvdM (18 december 2012)
  3. TC Tubantia (2008), Nederlandstalig op Dinkel FM, geraadpleegd op 2 september 2011
  4. Commissariaat voor de media (2007), Besluit extra radioprogramma Piratenradio, geraadpleegd op 2 september 2011
  5. Commissariaat voor de media (2007), Brief m.b.t. themakanaal, geraadpleegd op 2 september 2011
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.