Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie

Het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie is een Nederlandse, landelijke netwerkorganisatie waarin professionals, experts, onderzoekers, ouders en kinderen samenwerken aan de wetenschappelijke onderbouwing van het dagelijkse werk in de kinder- en jeugdpsychiatrie (geestelijke gezondheidszorg voor de jeugd).

Het Kenniscentrum vertaalt wetenschappelijke kennis over de grote thema’s binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie in praktische protocollen, beschikbaar via de website in verschillende vormen voor verschillende gebruikersgroepen, onder wie: professionals, ouders, kinderen en gemeenten. Het Kenniscentrum zorgt tevens voor de vergelijking van de uitkomst van de systematische metingen van het effect van de behandelingen met behulp van een wetenschappelijke methode: Routine outcome monitoring (ROM). Dat levert materiaal op voor het wetenschappelijk onderzoek naar de werkzaamheid van behandelmethoden. Behandelaren worden hiermee ondersteund bij het bieden van hoogwaardige behandelingen en kunnen hun behandeling door middel van ROM afstemmen op de veranderingen bij hun patiënten. Tot 2007 werd het Kenniscentrum gesubsidieerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). In april 2009 werd het Kenniscentrum een zelfstandige stichting en sinds januari 2014 is het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie een vereniging, na een fusie tussen het Landelijk Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie en ROMCKAP.

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.