Johns Hopkins-universiteit

De Johns Hopkins-universiteit, Johns Hopkins University, ook wel JHU, is een prestigieuze, particuliere instelling voor hoger onderwijs in Baltimore in de staat Maryland in de Verenigde Staten. De Johns Hopkins University wordt als een van de belangrijkste onderzoeks- en onderwijsinstellingen ter wereld beschouwd. De universiteit staat in de Times Higher Education World University Rankings[1] van 2020 op de twaalfde plaats.

Johns Hopkins-universiteit
Johns Hopkins University
AfkortingJHU
Johns Hopkins
Hopkins
MottoVeritas vos liberabit
De waarheid zal u bevrijden.
LocatieBaltimore, Maryland,
 Verenigde Staten
Opgericht1876
Typeprivé
RectorRonald J. Daniels
Studenten26 400
Personeel3 100 academisch personeel
Website
Portaal    Onderwijs

De universiteit die in 1876 werd gesticht, is naar de ondernemer en filantroop Johns Hopkins (1795-1873) genoemd; hij liet acht miljoen dollar na voor de oprichting van de Johns Hopkins Universiteit en het - ziekenhuis. Het was tot dan toe de grootste donatie in de Verenigde Staten. De helft van het legaat was bestemd voor de stichting van de universiteit, de andere helft voor de oprichting van het Johns Hopkins Hospital, dat tot op heden wordt gezien als een van de beste ziekenhuizen van de Verenigde Staten. De onderzoeks- en opleidingsafdeling, de Johns Hopkins University School of Medicine, is een van de speerpunten van de universiteit.

De universiteit staat verder onder meer bekend om de Paul H. Nitze School of Advanced International Studies SAIS in Washington D.C. In 2009 is er een nieuwe faculteit bijgekomen, de Carey Business School. Deze faculteit richt zich vooral op bedrijfskundige opleidingen.

JHU registreert de verspreiding wereldwijd in 2020 van de ziekte COVID-19. De aantallen mensen waarvan is vastgesteld dat zij door door het coronavirus zijn geïnfecteerd, die beter zijn geworden na daardoor ziek te zijn geweest en die er aan zijn overleden, worden er geregistreerd.

Zie de categorie Johns Hopkins University van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.