Guy Sonnen

Guy Sonnen (Maastricht, 1952) is een Nederlands acteur, zanger en theatermaker.

Guy Sonnen
[[Bestand:
Guy Sonnen (foto-Martin van der Veen)
|266px|]]
Algemene informatie
Land Nederland
Werk
Beroepacteur, zanger en theatermaker
Officiële website
(en) IMDb-profiel
Portaal    Film

Guy Sonnen volgde zijn theateropleiding aan de Studio Herman Teirlinck in Antwerpen en het Centre d'Etudes Theatrales in Leuven en studeerde zang bij Carolyn Watkinson, Paula Salomon-Lindberg, Ernst Boreel, Valentin Soukhodolets, Ale van Dijk en Henk Smit.

Na omzwervingen en een Europese tournee met Bread and Puppet Jeruzalem vestigt hij zich in 1974 in Amsterdam, waar hij enkele jaren deel uitmaakt van theatercollectief Sater. Als acteur/zanger speelde hij bij onder andere Toneelgroep Globe, Persona, De Roeiers, Mickery, de Kern, Stichting Maat, DNA, Nationale Reisopera en Het Zuidelijk Toneel. Ook speelde hij in musicals, waaronder het visuele muziektheaterstuk “Regen” (1991) van Studio Hinderik.

In 1975 richt Sonnen de Muziektheatergroep Kip op. Met deze groep bedenkt en speelt hij een tiental zogeheten straatopera’s. In deze periode leert hij poppenspeler Feike Boschma kennen. Ze raken bevriend en werkten sindsdien, tot Feikes dood in 2014, geregeld samen.

Theater en zijn liefde voor muziek brengt hij in 1992 samen in de theatersolo “De Contrabas” van Patrick Süsskind, die hij twee jaar zal spelen.

Sinds de jaren negentig is Guy Sonnen zowel als schrijver/theatermaker en als docent Laban-bewegingsanalyse betrokken bij theater- en muziekinitiatieven in België, Bulgarije, Macedonië, Moldavië, Roemenië, Suriname, Zuid-Afrika en Zweden.

In 2004 regisseerde hij de eenakter “Gelijke Gevallen?”, geschreven door Gerardjan Rijnders en maakte hij samen met Boschma de operavoorstelling “Mozart en Salieri” in opdracht van het Gergiev Festival in Rotterdam.

Daarnaast werkte hij van 2005 tot 2015 mee aan voorstellingen van het Russisch Kamerkoor waar hij als bas meezong en Russische gedichten voordroeg.


This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.