Guido Van den Bossche

Guido Van den Bossche is een personage in de VTM-televisieserie Familie. Het personage werd gespeeld door Karel Deruwe.

Guido Van den Bossche
Personage uit Familie
DebuutAflevering 1 (30 december 1991)
Laatst gezienAflevering 1767 (13 december 1999). (Eenmalige terugkeer op 5 januari 2018)
Reden vertrekVermoord
Gespeeld doorKarel Deruwe
Informatie
Geboren25 juni 1948
Overleden13 december 1999
KinderenPeter Van den Bossche
Veronique Van den Bossche
Amélie De Wulf
Getrouwd metMarie-Rose De Putter (1966-1994)
Els d'Hollander (1997-1999)
Lijst van personages

Karel Deruwe lag voortdurend overhoop met de makers van de serie. Zijn gedrag leidde ertoe dat hij een aantal keer tijdelijk de soap verliet. In 1999 werd besloten de samenwerking definitief te beëindigen en stierf het personage Guido.

Overzicht

Guido is de zoon van wijlen Pierre Van den Bossche en Anna Dierckx. Hij richtte het familiebedrijf VDB Systems (later Electronics) op. Guido was lange tijd getrouwd met Marie-Rose De Putter, met wie hij twee kinderen kreeg: Peter en Veronique. Tijdens zijn huwelijk met Marie-Rose had hij een affaire met Brigitte De Wulf, waar een dochter genaamd Amélie is uit voort gekomen. Guido wist niet van het bestaan van zijn dochter.

Door zijn grote succes, werd hij wel steeds geviseerd. Eerst werd Guido ontvoerd wat het avontuur tot in Canada en Brazilië bracht. Terug thuis, merkt hij op dat Marie-Rose hem bedroog. Nadien had hij een relatie met Claire De Ruyter. Aan hun geluk kwam abrupt een einde, toen de twee op vakantie van een rots stortten, als gevolg van een aanslag van de grote vijand van de familie Didier De Kunst. Er werd een gifpijl door een huurmoordenaar afgevuurd. Claire kwam om het leven en Guido belandde in een rolstoel.

Na een lange revalidatie huwde Guido met Els d'Hollander, de verpleegster die hem een hele tijd had bijgestaan. Hij zal uiteindelijk sterven, wanneer hij op Malta wordt neergestoken.

In de eerste afleveringen van 2018 blijkt Guido zijn kist leeg te zijn. Niet veel later verschijnt Guido aan het ziekebed van Jan. Jan is er van overtuigd dat zijn broer nog leeft en ook zijn moeder gelooft dat haar oudste en favoriete zoon nog in leven is. De rest van de familie gelooft hen echter niet en schuift het op hallucinaties van Jan en de mentale toestand van Anna. Het is echter Veronique die blijkbaar meer blijkt te weten over het mysterie rond haar vader. De begrafenisondernemer die destijds de begrafenis van Guido georganiseerd heeft, chanteert Veronique: hij wil 25.000 EUR of anders vertelt hij alles door aan de politie of haar broer Peter. Het is pas wanneer de ex van Veronique ten tonele verschijnt dat een en ander duidelijk wordt. Zij beloofde hem destijds de directeursstoel van VDB Systems, maar daarvoor moest haar vader eerst uit de weg geruimd worden. De vraag is nu echter: leeft Guido nog en kon hij dankzij Veronique zijn eigen dood in scène zetten? Of is Veronique de opdrachtgever van de moord op haar vader en dus verantwoordelijk voor diens dood?

Snel vertelt Veronique, onder lichte dwang, de waarheid aan haar broer. Twintig jaar eerder vertelde ze - bij manier van spreken - dat ze haar vader liever dood dan levend had gezien. Gedurende al die jaren voelde Veronique zich immers tekortgedaan door haar vader. Haar toenmalige vriend nam dat echter een beetje te letterlijk. Hij wist Guido te vergiftigen via een tube tandpasta. Een traag werkend gif dat hem uiteindelijk fataal zou worden. De sekte van Salamon stak daar echter een stokje voor en Guido stierf alvorens het gif zijn werk zou doen. Uit angst voor een autopsie kon Veronique er voor zorgen dat Guido gecremeerd werd in plaats van begraven. En dat terwijl de hele familie in de waan bleef dat Guido begraven is.

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.