Gert Van Mol

Gert Van Mol (1969) is een Vlaamse ceo en ondernemer. Van 2011 tot 2013 was hij ceo / crisismanager van de Vlaamse digitale televisiezender Life!tv. Van 2013 tot 2015 was hij ceo van het Amsterdamse Skyview, een bedrijf dat onder meer permanente reuzenraden plaatst in Europese steden. Vervolgens werd Van Mol gevraagd om het bedrijf www.foto.com uit WCO (Chapter 11) te halen voor de rechtbank van Nijvel. Binnen zes maanden slaagde hij in de opdracht, wist hij het faillissement af te wenden en het afgeslankte bedrijf weer in handen te geven van de eigenaar. Van Mol is ook voorzitter van "The Future Leadership Institute".

Biografie

Van Mol studeerde af als licentiaat Lichamelijke Opleiding aan de Katholieke Universiteit Leuven. In zijn laatste jaar was hij studentenleider (praeses) van de studentenvereniging Apolloon.[1] Hij studeerde daarna nog bij aan de Universiteit van Cornell, en bij Dow Jones in Princeton. In 1990 richtte hij The Publishing Company op terwijl hij nog studeerde aan de universiteit.

The Publishing Company gaf tussen 1990 en 2000 een aantal populaire jongeren bladen uit in Vlaanderen zoals TEEK Magazine,[2] Impact Magazine,[3] PlayStation Magazine, Igloo Magazine, Sputnik Magazine en Banco Magazine voor KBC. In 2005 gaf hij de eerste digitale krant uit in België naar aanleiding van de geboorte van zijn zoon Max. In 2000 verkocht hij The Publishing Company aan een beursgenoteerd bedrijf op de Euronext Stock exchange.

Gert Van Mol werkte vervolgens 9 jaar voor The Wall Street Journal Europe. In 2002 startte hij bij The Wall Street Journal Europe als hoofd van de operations in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Rusland. In 2008 werd Van Mol gevraagd om over te schakelen naar de marketingafdeling in Londen waar hij V.I.P. program manager werd. In deze functie richtte hij het Wall Street Journal Europe Future Leadership Instituut op, een virtueel instituut dat de link legde tussen universiteit en industrie.[4][5][6] Het Future Leadership Instituut groeide uit tot een innovatief verkoopsinstrument voor de krant. In 2011 verkocht het Instituut 43 % van de totale oplage van The Wall Street Journal Europe.[7]

Op 17 december 2012 lanceerde Gert Van Mol de eerste tv-presentatrice met een hoofddoek in de Belgische tv-geschiedenis. De vrouw, Farah, kondigde verschillende tv-programma's op de tv-zender Life!tv aan. Van Mol ontving hierop vele bedreigingen maar ook veel steun uit de media en de politiek.

Bree/Schilde Summit

In 2010 organiseerde Van Mol de eerste Bree/Schilde Summit. 47 internationale studentenleiders van over heel Europe zakten af naar Bree en Schilde in België voor een 3 daagse conferentie waarbij de studentenleiders 'gematched' werden met 31 Europese CEO's.[8][9][10][11]

Adviesraden

Naast zijn baan bij The Wall Street Journal Europe zetelt Van Mol in verscheidene adviesraden. Zo is hij onder meer lid van de Senaat Internationale Positionering van de Katholieke Universiteit Leuven en lid van het commerciële comité van het christelijke opinieblad Tertio. Hij adviseert daarnaast de Parijse denktank Premier Cercle, het TV bedrijf LiLaLand, TOXTV en de sociale netwerksite Addictlab.com. Van Mol is ook Non Executive Director EU Policy bij One Laptop Per Child (OLPC). In 2010 richtte hij The International Student Senate op. Hij nam in datzelfde jaar ook de organisatie The European Regional Economic Forum (EREF) over. Van Mol is mede-oprichter van de denktank Impact26.

Spreker

Door de oprichting van The International Student Senate en zijn ervaring met magazines, kranten, internet en tv is Van Mol een veelgevraagd spreker op universiteiten en business schools. Zo sprak hij de laatste jaren onder meer op London Business School, Vlerick Leuven Gent Management School, University Antwerp Management School (UAMS), de universiteit van Cambridge, Rotterdam School of Management, de Bree/Schilde Summit, Indian School of Business[12] en de universiteit van Roskilde.

Trivia

  • Gert Van Mol lanceerde de term 'guerrilla publishing' in 1988 aan de Katholieke Universiteit Leuven. De term vond ondertussen wereldwijd weerklank in uitgeefmiddens.
  • Onderscheiding: Silver Cross Encouragemant Public (Œuvre d’Entraide Sociale Française, Paris)(2000)
  • Onderscheiding: Silver Cross Arts, Sciences, Lettres (Académie Française, Paris)(2002)
  • Onderscheiding: Socio Distinguido de L'Agrupacion Espanole de Fomento Europea (Barcelona)(1999)

Referenties

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.