Animal Crossing: Let's Go to the City

Animal Crossing: Let's Go to the City is een computerspel uit 2008 voor de Wii. Het spel maakt deel uit van de Animal Crossing-serie, en werd officieel aangekondigd op de E3 2008 als een Wii-spel dat gebruik zou maken van het WiiConnect24 van de console.[2] Het spel maakt gebruik van Wii Speak, een microfoonoptie voor Wii.

Animal Crossing:
Let's Go to the City
(Cover op en.wikipedia.org)
OntwerperHisashi Nogami (regisseur)
Isao Moro (regisseur)
Katsuya Eguchi (producent)
Tomomi Marunami (grafisch)
Keisuke Umeda (grafisch)
Rikuto Yoshida (grafisch)
Arisa Hosaka (script)
Manaka Tominaga (muziek)
Shiho Fujii (muziek)
Kazumi Totaka (muziek)
OntwikkelaarNintendo EAD
UitgeverNintendo
Datum van uitgave 20 november 2008
16 november 2008[1]
5 december 2008
Genrelevenssimulatiespel
SpelmodusSingleplayer, multiplayer
PlatformWii
MediaWii Optical Disc
Systeemeisen
Wii Speak, Wii-afstandsbediening, USB-toetsenbord (voor online), Nintendo DS.
Navigatie
SpelserieAnimal Crossing
VoorloperAnimal Crossing: Wild World
Portaal    Computerspellen

Animal Crossing: Let's Go to the City is een van de bestverkochte spellen voor de Wii met wereldwijd 3,38 miljoen exemplaren.[3]

Spel

Animal Crossing: Let's Go to the City bestaat uit een dorp en een kleine stad die later door opdrachten te voltooien kan worden vrijgespeeld. De speler neemt de rol aan van dorpsbewoner (villager) en kiest in het begin van het spel een huisje om in te wonen. In het dorp is een gemeentehuis, een kledingwinkel, een museum, en een winkeltje. Om de lening van het huis af te betalen moet de speler voorwerpen verzamelen, zoals fruit, vissen, en insecten, en die tegen betaling te verkopen aan de eigenaar van het winkeltje. Andere inwoners van het dorp kunnen de speler ook vragen opdrachten voor hen uit te voeren, om zo voorwerpen te verdienen.

Een belangrijk nieuw onderdeel van het spel is het reizen per bus naar de stad. In deze stad zijn verschillende winkels te vinden, zoals een theater, kapperszaak, en een waarzegger.

Animal Crossing is een levenssimulatiespel waarin het dagelijks leven wordt nagebootst, zoals sociale contacten leggen, geld verdienen, en nieuwe dingen ontdekken. Het staat de speler vrij om in het spel te bewegen en te doen wat hij wil. Omdat het spel is gelinkt aan de actuele datum en tijd, zullen ook elementen als dag en nacht, en de seizoenen overeenkomen.

In een interview in 2006, zei Katsuya Eguchi, hoofd van het Animal Crossing-ontwikkelingsteam, dat "je een brief of e-mail van hun mobiele telefoon of pc naar de Wii zou kunnen sturen, en dat de speler in Animal Crossing die brief dan zou kunnen ontvangen."[4] In een ander interview met IGN zei Eguchi dat zijn team de mogelijkheden van WiiConnect24 aan het testen was, zoals het uitnodigen van vrienden in de stad of berichten achterlaten als de Wii in stand-by stand staat.[5]

Ontvangst

Beoordeeld door Datum Score
videogamer.com24 november 200880%
Jeuxvideo.fr9 december 200880%
Gameswelt31 december 200876%
GameSpot18 november 200875%
IGN16 november 200875%
JeuxActu12 december 200865%
Worth Playing11 januari 200962%
Thunderbolt Games11 juli 200960%
Retroage13 november 201157%
That Gaming Site24 november 200855%

Trivia

In de Verenigde Staten is het spel uitgebracht onder de titel Animal Crossing: City Folk, in Japan als 街へいこうよ どうぶつの森 (Machi e Ikō yo Dōbutsu No Mori?, Animal Forest: Let's Go to Town) en in Zuid-Korea als 타운으로 놀러가요 동물의 숲 (Tauneuro Nolleogayo Dongmul-ui Sup, Animal Forest: Let's Visit the Town).

Er is bewijs dat het Wii-prikbord geïnspireerd werd door Animal Crossing: City Folk. Bijvoorbeeld, een ongebruikte achtergrond voor berichten had een Animal Crossing-thema.

Dit spel, zoals alle andere in de serie tot Animal Crossing: New Horizons, speelt zich af in het noordelijk halfrond. Spelers in het zuidelijk halfrond ervaren dus ook de seizoenen alsof ze in het noordelijk halfrond waren.

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.