< Onderwijsprofessional < Organisatie
De organisatie Anglia wordt gebruikt in een serie boeken over onderwijsprofessionals.
___
___
___

Anglia is een internationaal en non-profit onderwijsnetwerk die leerlingen stapsgewijs ondersteunt om, naast de reguliere lessen, hun Engels te verbeteren en hun niveau aan te tonen door middel van een internationaal erkend examen.

Anglia is een internationaal en non-profit onderwijsnetwerk[1] dat leerlingen stapsgewijs ondersteunt om, naast de reguliere lessen, hun Engels te verbeteren en hun niveau aan te tonen door middel van een internationaal erkend examen.[2][3]

Geschiedenis

Anglia is sinds 1996 actief en wordt wereldwijd aangeboden. In 2002 won het initiatief een Europese Onderscheiding.[4] Het examen is sinds de start beschikbaar in Nederland via het Anglia Netwerk Nederland.[5] Destijds werd gestart met 50 proefexamens in Roosendaal. In 2011 zijn er meer dan 20.000 kandidaten verdeeld over het hele land en doen bijna 400 scholen mee.

Examen

Het Anglia-examen kent 14 niveaus van beheersing van het Engels. Het Proficiency Level of hoger geeft toegang tot Engelse universiteiten en hogescholen en is zodoende interessant voor leerlingen die een universitaire studie of stage in het buitenland overwegen.

  1. First Step
  2. Junior
  3. Primary
  4. Preliminary
  5. Elementary
  6. Pre-Intermediate
  7. Intermediate
  8. Advanced
  9. Proficiency
  10. Masters
  11. Anglia Practical Business
  12. Anglia Intermediate Business English
  13. Anglia Advanced Business English
  14. Anglia Business English Plus

Werkwijze

Leerlingen starten met het maken van instaptoetsen. Zo wordt hun niveau bepaald. Vervolgens oefenen de leerlingen met behulp van examenbundels en antwoordbladen op school. Per niveau wordt in een syllabus beschreven wat een leerling moet beheersen. Daar kan hij of zij gericht mee aan de slag. Dat kan tijdens de lessen Engels, als ze bijvoorbeeld hun reguliere taken af hebben. Vaak hebben scholen daarnaast inloopuren. Naast het oefenen op school vraagt men meestal ook dat leerlingen thuis werken.

Deelnemen aan Anglia is meestal een vrije keus, doch voor sommige opleidingen verplicht. Het examen wordt op school gemaakt, en vervolgens opgestuurd naar het Chichester College in Engeland waar het nagekeken wordt.[6][7] Ongeveer zes weken later krijgt de leerling in Nederland het Internationale Certificaat uitgereikt. Op het certificaat staat aangegeven welke score de leerling heeft behaald.[8]

  • Referred: minder dan 50%
  • Pass: meer dan 50%
  • Merit: meer dan 70%
  • Distinction: meer dan 85%

Door de leerlingen oefenexamens te laten maken probeert men de kans dat een leerling “referred” scoort te minimaliseren.[9]

Zie ook

Op de onderstaande pagina's staat onderaan een lijst van organisaties waar uit snel Anglia in de pagina kan worden teruggevonden.

Categorie Categorie:Anglia is niet gevonden

Andere organisaties

   Dit is een overzicht van alle organisaties (gemarkeerd als categorieën) uit 52 pagina's van het boek Onderwijsprofessional. Klap de organisatie uit om de pagina's waar de organisatie voorkomt te zien. Op de pagina staat onderaan een lijst van organisaties waar uit snel de organisatie in de pagina kan worden teruggevonden.
<a href='/wiki/Categorie:EBCL' title='Categorie:EBCL'>EBCL</a>
<a href='/wiki/Categorie:VECON_Business_School' title='Categorie:VECON Business School'>VECON Business School</a>


___

Personen

    Organisaties

      Begrippen

        Referenties

        1. Officiële website van Anglia. Geraadpleegd op 3 november 2011.
        2. Anglia. Zoomvliet College. Geraadpleegd op 3 november 2011. "Dit doet Anglia onder andere door een internationaal erkend examen voor leerlingen."
        3. Nuttige links voor Engels in het basisonderwijs. Universiteit Leiden. Geraadpleegd op 3 november 2011.
        4. Nieuwsbrief internationaliseren voor havo / vwo (pdf) Pagina 6. Orpheus, Apeldoorn (13 november 2009). Geraadpleegd op 3 november 2011. "Deze doorlopende leerlijn is in november 2002 bekroond met de Europese onderscheiding voor innovatieve vreemdetalenprojecten."
        5. Europees Platform - Advies & Training neemt afscheid van Anglia per 1 januari 2011. Europees Platform internationaliseren in onderwijs. Geraadpleegd op 3 november 2011.
        6. Info

          Lessen

          Alfabet

          Klankleer

          • Klankleer

          Grammatica

          Woordenlijsten

          Spreken en luisteren

          • Spreken en luisteren in het Engels

          Speciaal voor leerkrachten


          Take Anglia Exams at Chichester. Chichester College. Geraadpleegd op 3 november 2011.
        7. Versterkt talenonderwijs: Anglia. Stanislas College. Geraadpleegd op 3 november 2011. "Het examen wordt op school gemaakt en vervolgens opgestuurd naar Chichester. Het Chichester College kijkt de examens na."
        8. Anglia examinations. Pieter Nieuwland College. Geraadpleegd op 3 november 2011.
        9. HANDBOEK ANGLIA MEMBERS (pdf). Anglia. Geraadpleegd op 3 november 2011.
        This article is issued from Wikibooks. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.