Inleiding

Lezen

Schrijven

Spreken en luisteren

  • Uitspraak en klemtoon
  • Etymologie

Grammatica

Spelling

Toets

  • Toets Nederlandse grammatica

Fictie

Toetsenbank Nederlands

  • Toetsenbank Nederlands

Centraal Schriftelijk EindexamenWelkom bij Nederlands!

We gebruiken op deze wiki allemaal de Nederlandse taal. Toch zijn we haar niet allemaal even goed machtig. Ondanks een goede kennis van het Nederlands, maken we nog te vaak taal- en spelfouten. Daarom biedt deze cursus een oplossing.

Let op, we volgen de Nieuwe Spelling 2005 en bijgevolg de spelling in het Groene Boekje. Schiet dit tekort, dan baseren we ons op het Van Dale woordenboek. Er zijn alternatieve schrijfwijzen in omloop, doch deze zijn niet door de overheid opgelegd, noch worden deze gehanteerd binnen de Wikimedia Foundation.

Nederlands wordt gesproken en geschreven als erkende taal in Nederland, Suriname en de Nederlandse Antillen, België en Noord-Frankrijk en verder onder meer in kringen van emigranten in Canada, de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland. De verwante taal Afrikaans wordt gesproken in Zuid-Afrika en Namibië. Samen gaat het om meer dan veertig miljoen Nederlands- en Afrikaanstaligen.Wikipedia heeft een encyclopedisch artikel over Nederlands
This article is issued from Wikibooks. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.